HEKLANJE

4 značajke koje trebate potražiti kod kreditne kartice zrakoplovne tvrtke

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice zrakoplovnih prijevoznika u posljednjih su nekoliko godina sve više dobivale na popularnosti. Zračni prijevoznici i druge tvrtke povezane s turističkom industrijom imaju koristi od toga što klijenti češće koriste njihove usluge; lojalnost brendu je također ojačana. Potrošači s dobrom kreditnom poviješću dobivaju veću vrijednost od svojih kreditnih kartica. U osnovi, kreditne kartice zrakoplovnih tvrtki rade na sličan način; kupnje naplaćene s kreditne kartice donose putne bodove za vlasnika kartice, ti se bodovi mogu iskoristiti na različite načine, na primjer doprinoseći besplatnom putovanju, hotelskim boravcima, uslugama u autopraonici itd. Četiri ključne značajke koje treba uzeti u obzir pri odabiru zrakoplovne kompanije kreditne kartice navedene su u nastavku.

Niska kamatna stopa: Trošak kredita mjeri se u smislu godišnje postotne stope (APR). Dobar kreditni profil pomaže u postizanju niskog APR-a, tj. prima + 4%. Većina kreditnih kartica nudi plan “varijabilne stope” u kojem se APR mijenja s određenim ekonomskim pokazateljima. Kamatne stope variraju ovisno o kartici i na njih utječu druge ponude kao što su razdoblje odgode, godišnja naknada, bonus bodovi, itd. Vlasnik kartice koji nema mjesečni saldo ne treba se stvarno brinuti o kamatama; međutim, ljudi koji prenose svoja stanja mogu birati između brojnih kreditnih kartica zrakoplovnih tvrtki koje naplaćuju nisku kamatnu stopu. Neke kartice nude početnu stopu od 0% kamata na prijenos stanja tijekom određenog vremenskog razdoblja, koje je obično 12 mjeseci.



Unaprijed postavljeno ograničenje potrošnje: ograničenje potrošnje na kreditnim karticama zrakoplovnih tvrtki može varirati od nekoliko stotina dolara do tisuća dolara. Minimalna mjesečna uplata može se povećati s višim limitima potrošnje. Neke kartice dopuštaju korisnicima potrošnju preko kreditnog limita, iznos preko limita i rezultirajuća kazna podmiruju se u plaćanju za sljedeći mjesec. Računi po kreditnim karticama mogu brzo narasti do nekontroliranih razmjera. Stoga se okorjelim potrošačima savjetuje da pažljivo razmotre unaprijed postavljeno ograničenje potrošnje prije nego što se odluče za kreditnu karticu zrakoplovne tvrtke.

Kompatibilnost s drugim programima za česte putnike: važno je provjeriti nudi li kreditna kartica zrakoplovne tvrtke ovu značajku; prenosivost bodova u miljama je poželjna jer omogućuje slobodu korištenja usluga više od jedne zrakoplovne tvrtke za iskorištavanje bodova. Budući da nisu vezani za jednu zrakoplovnu tvrtku, korisnici imaju veći broj odredišta za odabir. Kreditne kartice zrakoplovnih kompanija koje sponzoriraju banke nude veću kompatibilnost s drugim programima za česte putnike u usporedbi s kreditnim karticama koje sponzoriraju zrakoplovne kompanije koje se obično fokusiraju na jednu zrakoplovnu kompaniju.

Godišnje naknade: postoji nekoliko kreditnih kartica zrakoplovnih kompanija koje ne naplaćuju godišnju naknadu. Neavionske kreditne kartice koje korisnicima omogućuju skupljanje milja obično su bez naknade. Svrha naknada je pokušati pokriti troškove besplatnih milja i drugih besplatnih poklona. Prosječna godišnja naknada za kreditne kartice zračnih prijevoznika iznosi oko 70 USD. Putnici koji često putuju mogu dobiti više korištenjem kartica koje naplaćuju naknadu jer su s tim karticama koristi od milja veće u usporedbi s karticama koje su besplatne. Štoviše, ako se kartica koristi za poslovna putovanja, godišnja naknada također može biti odbijena od poreza.

Koliko kreditnih kartica trebam imati?

Primamljive ponude kreditnih kartica svakodnevno pune poštanske sandučiće tisuća Amerikanaca. Popraćen nevjerojatnim ponudama s nula posto kamata tijekom šest mjeseci