HEKLANJE

Kreditna izvješća! Kad vi ne pazite na svoju kreditnu sposobnost, tko pazi?

TEMU APP 100 E KUPON

Ovo može biti stara vijest ili je ovo možda informacija koja je tek izašla na vidjelo, ali vaše kreditne i potrošačke navike se nadziru i osim ako ne poduzmete nešto da dobijete potrebna kreditna izvješća, više nego vjerojatno nećete znati jeste li kreditno sposobni ili ne!

Zahtjev za vaše kreditno izvješće čini jednu od dvije stvari; prvo vas drži u tijeku s onim što se izvještava o vama i vašim financijskim navikama. Ako ste propustili prethodne mjesečne uplate, vjerovnici i financijski zajmodavci vas proganjaju zbog svojih sredstava ili vas svakodnevno zovu dosadni inkasanti, velika je vjerojatnost da ćete sve to prijaviti određenim uredima, kao što su Equifax i Transunion, navedi nekoliko.



Drugi razlog da provjerite svoje osobno izvješće u ovim odabranim tvrtkama ureda je taj što postoji porast prijevara s kreditima i identitetom, i iako ste većinu svog života prošli bez problema, kradljivac kredita krade samo jednom vaš identitet i/ili podatke o kreditu, a zatim morate provesti mnogo mjeseci bolne kontrole štete u pokušaju ponovnog uspostavljanja svog kreditnog rejtinga i identiteta.

Kad sam dobio svoj prvi kreditni rezultat, bio sam zaprepašten koliko je detalja bilo u tom izvješću. Na dan kada se prijavite za svoju prvu kreditnu karticu ili svoj prvi zajam, vaša kreditna povijest se bilježi za gotovo svaku radnju koju poduzmete. Opet, mnogi od vas to možda već znaju, ali za pojedince koji su tek upoznati s ovim informacijama, ovo je vrijeme za daljnje istraživanje i stvarno razumijevanje kako kreditni uredi stvaraju podatke za izvješćivanje i izvješća o vašem identitetu.

Kada je pravo vrijeme za dobivanje ovih izvješća od raznih ureda!

Ovisno o tome s kim razgovarate, bilo da se radi o vašoj banci ili bilo kojoj drugoj financijskoj instituciji s kojom trenutno poslujete, većina bi mogla reći da biste trebali povremeno provjeravati svoju osobnu povijest, a u nekim slučajevima jednom godišnje. Čak i ako izvršite svoje mjesečne uplate na vrijeme ili otplatite svoj dug u cijelosti, iznenadili biste se koliko puta može biti greška ili pogreška u vašem izvješću, a to ne biste ni znali dok ne odete na kvalificirati za osobni zajam, ili možda svoju prvu hipoteku.

Zamislite da kada odlučite posjetiti svoju banku kao prvi vlasnik kuće, spremni ste sjesti i pregovarati o stvarno dobroj kamatnoj stopi, a vaš hipotekarni agent vam se obrati i kaže da u izvješću vašeg ureda postoje problemi s kreditom. Ne samo da bi to bio šok za vas, već bi vam vjerojatno bilo neugodno saznati to putem svoje financijske institucije.

Možete izbjeći tu neugodnost ako redovito provjeravate urede i zatražite od njih da vam dostave pismeno osobno izvješće o vama kako biste provjerili ima li netočnosti. Ako znate da imate manje od točnu povijest, ova će vam kreditna izvješća dati smjernice u kojima možete početi popravljati štetu koja je već učinjena, a na taj način svojoj banci možete dati prednost i sebi dati bolju prednost u pregovorima .

Sada, ako mislite da ne trebate provjeravati pogreške ili nedosljednosti, jer nikada ne planirate dobiti zajam ili hipoteku u budućnosti, trebali biste razmisliti o drugoj strani kontaktiranja Equifaxa i Transuniona kako biste dobili informacije kako biste bili sigurni da ste zaštićeni od krađe kredita.



To bi se odnosilo na sve, međutim, za pojedince koji kupuju na različite načine, uključujući i putem interneta, preporučujem da se često provjeravaju kako biste bili sigurni da nitko nije otkrio vaš identitet. Znam da biste mogli reći da vam se to nikada ne bi moglo dogoditi, ali da se dogodilo, ne biste li se osjećali bolje da ste to brzo uhvatili kako biste izbjegli veliku štetu svom ugledu i dobroj kreditnoj sposobnosti za koju vam je trebalo toliko godina da uspostavite. U roku od nekoliko dana, vaša izvrsna ocjena može biti oštećena zbog nekog lopova koji trenutno koristi vaš identitet!

Želio bih se dočepati svoje povijesti izvješća, kako to mogu učiniti?

Ako trenutno tražite načine da dobijete ocjenu svog izvješća, možete jednostavno dobiti besplatnu kopiju kreditnog ureda kontaktiranjem ureda na mreži ili lokalnom provjerom imate li agencije koje će ovu uslugu pružiti besplatno.



Ne biste trebali plaćati novac za svoja izvješća, a kada izravno kontaktirate urede, oni će vas uputiti koje informacije su potrebne da bi vam se besplatna izvješća poslala poštom. Međutim, postoje usluge na mreži i u vašem lokalnom području koje pružaju usluge izvješćivanja i zaštite identiteta, ali ću o tim vrstama usluga detaljnije govoriti u drugom članku. Zaključno, ako ste novi u dobivanju ovih potrebnih informacija ili jednostavno nemate vremena, usluga koja se plaća može biti opcija koju biste mogli razmotriti, a mi se možemo dotaknuti ovih tema drugi put.

Popravak egr ventila

EGR ventil (Exhaust Gas Recirculation) je važan dio sustava ispušnih plinova u modernim vozilima. Njegova glavna funkcija je recirkulacija neškodljivih