HEKLANJE

Kako upravljati svojim novcem kada radite u inozemstvu

TEMU APP 100 E KUPON

Činjenica je da poslodavci blagonaklono gledaju na životopis koji predstavlja neovisnu, dinamičnu osobu koja ima otvoren um i koja je vidjela više svijeta od vlastitog dvorišta.

Imajući tu činjenicu na umu, sve veći broj ljudi danas odvaja vrijeme od studija i karijere i provodi neko vrijeme putujući ili radeći u inozemstvu.



Ako razmišljate o tome da krenete sličnim putem, ovaj će vam članak pomoći da se snađete u upravljanju svojim novcem dok putujete, živite ili radite u inozemstvu – nakon što su vaše financije u redu, ostatak vremena možete provesti zabavljajući se, istražujući šireg svijeta i upoznavanja brojnih novih lica!

Čak i ako planirate dulje razdoblje iseljeništva, trebali biste držati svoj lokalni bankovni račun otvorenim. Tada možete lakše upravljati novcem i troškovima kod kuće ako je potrebno, a možda čak i poslati dio svog inozemnog prihoda kući kako biste otplatili studentske zajmove ili uštedjeli za kupnju kuće jednog dana u budućnosti. Nadalje, držeći svoj račun otvorenim održavate svoju kreditnu povijest živom, što je važno ako se ikad planirate ponovno nastaniti u svojoj domovini i možda jednog dana podnesete zahtjev za hipoteku ili kreditnu karticu.

Sljedeće biste mogli razmisliti o otvaranju offshore ili međunarodnog bankovnog računa. Moguće da vaša banka nudi takve usluge računa, u tom slučaju je sve postalo još lakše! HSBC, na primjer, nudi domaće račune u cijelom svijetu i oni također nude offshore račune iseljenicima i profesionalcima koji žive ili rade u inozemstvu neko vrijeme.

Offshore bankovni račun omogućit će vam pristup novcu gdje god se u svijetu nalazili, možete imati pristup novcu s bankomata diljem svijeta, možete imati trenutni pristup statusu svog računa na mreži ili putem telefona i možete bankovati u više valuta. Nadalje, možete jednostavno prenositi sredstva diljem svijeta i imati jednu jednostavnu strukturu računa središnje banke koja vam omogućuje upravljanje svim vašim financijskim potrebama s jedne centralizirane lokacije.

Kako biste smanjili naknade za bankomate i kreditne kartice, razmislite o otvaranju računa kod jedne od glavnih financijskih institucija koje imaju bankomate diljem svijeta i koje su priznate diljem svijeta. Prednosti odlaska s jednom od vodećih svjetskih financijskih institucija su da su njihove kreditne kartice univerzalnije prihvaćene, da su partneri s mnogim lokalnim bankama diljem svijeta, a korisnici uživaju niže ili nikakve naknade na bilo kojem od njihovih bankomata koji se mogu pronaći diljem svijeta. svijet. Uvijek provjerite strukturu naknada na bilo kojem računu samo kako biste bili sigurni da nema skrivenih naknada.

Kao iseljenik imate pravo u potpunosti iskoristiti offshore svijet i uštedjeti novac u offshoreu, tako uživati u boljim kamatama, imati pristup zanimljivijim financijskim proizvodima i imati koristi od kamata koje se plaćaju na štednju i investicije u bruto iznosu, tj. prije odbitka poreza. Ako namjeravate zarađivati više nego što vam je potrebno za život radeći u inozemstvu , razmislite o tome da u potpunosti iskoristite tu činjenicu i uštedite što više možete, dok možete imati koristi od offshore prednosti. Povećat ćete svoju moć štednje i dati sebi dobar financijski početak u odnosu na svoje vršnjake kod kuće.

Imajte na umu da još uvijek možete biti obveznik oporezivanja prihoda i kamata zarađenih na bilo kojoj offshore štednji i ulaganjima, a savjet o međunarodnom oporezivanju trebate potražiti od financijskog savjetnika ili računovođe.