HEKLANJE

Obnova vaše kreditne povijesti

TEMU APP 100 E KUPON

Vaša kreditna povijest vrlo je važna za vas jer kada se radi o velikim zajmovima, vaše kreditno izvješće će odrediti možete li dobiti zajam i koje stope ćete morati platiti. Kreditno izvješće bit će od velike važnosti kada podnesete zahtjev za hipotekarni zajam, zajam za automobil ili za osiguranje kuće, automobila ili života. Ako vaše kreditno izvješće ne izgleda tako dobro, moguće je da nećete dobiti zajam ili osiguranje ili ako ga dobijete kamata će biti veća od normalne jer predstavljate rizik za zajmoprimca. S druge strane, ako vaše kreditno izvješće ima dobru ocjenu, bit će vam puno lakše dobiti potreban zajam ili osiguranje, a kamatne stope bit će puno niže. U slučaju da mislite da se uklapate u prvu kategoriju, ljudi s lošim kreditnim izvješćem, ponovna izgradnja vaše kreditne povijesti trebala bi vam biti glavni prioritet. Rekao sam glavni prioritet jer je ponovna izgradnja vaše kreditne povijesti težak i dug proces koji će vam oduzeti nekoliko godina, ali na kraju ćete biti zadovoljni jer ćete tada moći dobiti kredit koji vam je potreban.

Loša kreditna povijest donijet će vam samo nedostatke: bit ćete teže dobiti zajam ili ako se uspijete kvalificirati za zajam, kamate će najvjerojatnije biti puno više. Osim ovih nedostataka povezanih s kreditom, također ćete se suočiti s drugim problemima poput: možda ćete biti odbijeni za posao ili, još gore, nećete moći unajmiti stan. Ako ste se susreli s ovom vrstom problema, već znate koliko je važno započeti obnovu svoje kreditne povijesti što je ranije moguće.



Kao što smo već spomenuli, popravak ili obnova vaše kreditne povijesti je zastrašujući, ali neophodan zadatak za ljude s lošim kreditnim izvješćima. Za početak morate znati kako izgleda vaše kreditno izvješće i što će zajmodavci vidjeti kada zatraže vaše kreditno izvješće. Svoje izvješće možete dobiti besplatno na http://www.annualcreditreport.com/. Ovo je stvarno besplatno web mjesto za kreditna izvješća koje je postavila Vlada SAD-a kako bi potrošačima omogućila pristup njihovim kreditnim podacima jednom godišnje, bez naknade. Proučite ga i pogledajte iz perspektive zajmodavca. Tako ćete prije shvatiti koje su vaše greške i pokušati ih popraviti i paziti da ih ne ponavljate. Sljedeći korak bio bi napraviti popis svih izvora prihoda, fiksnih troškova poput hipoteke ili plaćanja najma ili automobila te varijabilnih troškova poput odjeće ili troškova odmora. Njihovo zapisivanje puno će vam pomoći jer ćete zajedno vidjeti svoje obrasce potrošnje i sve svoje izvore prihoda. To će vam pomoći da bolje razumijete i vidite koje bi promjene trebalo učiniti kako biste uštedjeli nešto novca.

Sljedeći korak na putu do ponovne izgradnje vaše kreditne povijesti je podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu. Ako ne možete dobiti odobrenje za standardnu kreditnu karticu, prijavite se za osiguranu kreditnu karticu. Iako su standardne kreditne kartice najbolje za obnovu vaše kreditne sposobnosti, osigurane kreditne kartice puno je lakše nabaviti i mogu biti koristan prvi korak. Da biste mogli dobiti osiguranu kreditnu karticu morate imati i položiti neka sredstva kod izdavatelja kreditne kartice. Limit vaše osigurane kreditne kartice obično je jednak iznosu koji ste položili. Ovo je vrlo korisno jer možete znati od prije koliko ćete potrošiti i ne smijete potrošiti više od kreditnog ograničenja. Zaštićena kartica može se koristiti na isti način kao i nezaštićena kartica, a pravodobno plaćanje bit će od velike pomoći za poboljšanje vašeg kreditnog izvješća. Osim osigurane kreditne kartice, možete podnijeti zahtjev za trgovinsku ili benzinsku karticu koju je mnogo lakše dobiti, ima manji kreditni limit i pomoći će vam da poboljšate svoje kreditno izvješće. U istu svrhu također možete otvoriti račun u kreditnoj uniji i kasnije podnijeti zahtjev za osigurani zajam. Kamatna naknada za ovu vrstu zajma je mala, ali ako svoje uplate izvršite na vrijeme, pozitivne informacije bit će dodane vašem kreditnom izvješću.

Ako želite uspjeti obnoviti svoju kreditnu povijest, najvažnije je da svoje tekuće račune plaćate na vrijeme i u cijelosti. To će staviti pozitivne informacije na vaše kreditno izvješće. Za održavanje svoje kreditne povijesti u dobrom stanju, nabavite kopije svake godine iz više od jednog izvora (u slučaju da se vjerovnici ne prijave svim agencijama za kreditna izvješća) i pregledajte je. Ako otkrijete bilo kakve pogreške ili pogreške, odmah ih ispravite pismenim putem kontaktirajući agenciju za kreditno izvješćivanje i vjerovnika.

Ovo je samo nekoliko ideja o tome što učiniti za obnovu vaše kreditne povijesti. Ako niste sigurni da sve možete sami, zatražite pomoć stručnjaka. Njihov glavni ključ uspjeha u održavanju čistoće vaše kreditne povijesti je plaćanje svih vaših računa na vrijeme i u cijelosti.

Osnove upravljanja novcem

Ljudska bića postižu nove visine u gotovo svim sferama života. Posao koji je prije oduzimao dosta vremena sada se može