HEKLANJE

6 jednostavnih savjeta za pisanje bilo kojeg bloga…

TEMU APP 100 E KUPON

Pisanje bloga jednoj osobi može biti lako kao pečenje kolačića, ali drugoj osobi mnogo teže. Profesionalni pisci reći će vam da smatraju pisanje blogova ugodnim. Oni koji nisu izvrsni pisci možda će biti zastrašeni zadatkom i možda nikada neće htjeti naučiti kako napisati unos na blogu. Međutim, pisanje bloga ne mora biti bolno. Može biti vrlo zabavno! Ako ste zainteresirani za bloganje, ali niste sigurni kako započeti, upotrijebite ovih šest jednostavnih koraka za pisanje bloga da biste započeli.

Prikupite ideje



Najteži dio pisanja bilo čega je odluka o čemu želite pisati. Blogovi su zanimljivi jer ih možete koristiti na više načina. Možete ih koristiti kao neku vrstu osobnog online dnevnika ako želite. Također ih možete koristiti kao mjesto za objavljivanje svojih mišljenja i pogleda. Na kraju, možete ih koristiti kao mjesto za postavljanje kratkih članaka od interesa za čitanje drugih.

Ako se odlučite koristiti svoj blog kao dnevnik, možda vam neće trebati puno planiranja. Vjerojatno ćete jednostavno htjeti početi pisati i vidjeti kamo će vas to odvesti. Međutim, ako želite koristiti blog za svoja mišljenja ili članke, morat ćete prikupiti ideje. Napravite popis ideja za teme koje vas zanimaju. Pomoću njih odredite koja će biti vaša tema. Nakon odabira teme, napravite brzi pregled glavnih točaka koje želite uključiti. Ovaj se korak može činiti zamornim, ali zbog njega će drugi koraci ići puno brže, stoga ga nemojte preskočiti.

Odaberite ton

Nakon što ste odabrali svoju temu i izradili kratki pregled, morat ćete odabrati svoj ton. Najuspješniji blogovi napisani su ležernim tonom, što je ideja dobrodošlice većini neprofesionalnih pisaca. Ne brinite o gramatičkim pravilima. Jednostavno odaberite ton koji je sličan onome koji biste koristili kada razgovarate sa supružnikom ili dobrim prijateljem. Ton bi trebao biti prijateljski i bez stresa.

Napišite svoju objavu

Kada sjednete pisati svoj post, sjetite se tona koji ste odabrali za svoj članak. Imajući na umu ton, stavite ideju i nacrt teme ispred sebe i počnite pisati. Postovi na blogu trebali bi biti prilično kratki. Oni bi trebali sadržavati vašu glavnu poentu unutar prve ili dvije rečenice. Ne lupetajte u nedogled ili ćete riskirati da izgubite čitatelja negdje u sredini. Možete nastojati da vaši postovi budu između 300 i 700 riječi ukupno. Ovo može zvučati kao puno, ali kada počnete pisati, vidjet ćete da vam neće trebati puno vremena da dođete do ove točke. Ne zaboravite pisati ležernim tonom. Pišite točno onako kako biste govorili. Izbjegavajte velike riječi o koje bi se neki ljudi mogli spotaknuti. Stvorite zanimljive, ali jednostavne objave u kojima će svi uživati.

Koristite završetak potpisa



Završetak potpisa važan je za svakog blogera. Svaki post možete završiti određenim citatom ili frazom. Svoje ime možete dodati na dno s posebnim simbolom u blizini. Zaista nije važno kako ćete završiti svoj post. Međutim, svakako odaberite završetak s potpisom. Završetak potpisa odličan je način da redoviti čitatelji vide da vaš post završava. To može biti utješan prizor i za mnoge čitatelje te učiniti vaš blog osobnijim.

Uredite svoj rad

Nakon što ste sve napisali, uvijek biste trebali urediti svoj rad. Uređivanje nije uvijek zabavna stvar, ali ako želite da se vaš blog shvati ozbiljno, trebali biste se vratiti na svoj rad. Potražite pogrešno napisane riječi i druge uobičajene pogreške. Iako ne brinete o gramatici, ne biste trebali pogrešno pisati riječi. Kada ste sigurni da vaš tekst nema grešaka, možete prijeći na posljednji korak.



Pošaljite svoje ažuriranje

Posljednji korak u stvaranju posta na blogu jest da ga pošaljete na svoj blog. To se obično radi putem softvera za bloganje. Postoji mjesto gdje možete zalijepiti svoj tekst i kliknuti na gumb “pošalji”. Softver bi trebao učiniti ostalo. Nakon što pošaljete, posjetite svoj blog kao čitatelj i provjerite svoje novo ažuriranje.