HEKLANJE

5 načina za povećanje razine sigurnosti

TEMU APP 100 E KUPON

S rastućom zabrinutošću za sigurnost, postoji mnogo udruga i ustanova koje bi mogle imati koristi od povećanja sigurnosnih mjera u pogledu zaposlenika, imovine i informacija. Kompanije, mala poduzeća, neprofitne grupe, pa čak i škole, trebale bi iskoristiti prednost u poboljšanju načina na koji štite svoje interese. U nastavku ćete pronaći nekoliko prijedloga koji bi mogli pomoći u povećanju sigurnosti za niz različitih institucija:

Photo ID sustav



Dok srednje škole i velike tvrtke možda već koriste identifikacijske kartice s fotografijom, manje tvrtke i druge udruge možda nisu iskoristile pogodnost takvog alata. Neki od najboljih sustava za identifikaciju fotografije su oni koji delegiraju različite razine pristupa prema vašem rangu u tvrtki. Prevlačenjem elektroničke kartice, dobivanje ulaza u regije najviše razine tvrtke ne samo da se prati, već se i kontrolira tko može imati pristup važnim datotekama i drugim informacijama. Implementacijom takvog sustava može se izbjeći pogrešno rukovanje vitalnim podacima.

Detektori metala i X-zrake

Nažalost, živimo u društvu koje je detektore metala i rendgenske snimke učinilo neophodnim alatom za povećanje sigurnosti zgrade. Srednje škole, pa čak i srednje škole diljem zemlje već su postavile detektore metala kako bi zaustavile protok nasilja i posjedovanja oružja. Budući da droga postaje sve veći uznemirujući problem, rendgensko skeniranje moglo bi zamijeniti pretrage do gole kože i torbice koje se provode u nekolicini institucija. Nasilje se također širi na korporativni svijet i druga poslovna okruženja, budući da je poznato da nezadovoljni zaposlenici rješavaju svoj stres na neprikladan način. Detektori metala i rendgenski pregledi mogu izbjeći fizički kontakt koji se odnosi na zaposlenike i studente.

Instalacija kamere

Dok zaštitari, policijski službenici na licu mjesta ili ravnatelji srednjih škola nemaju oči na stražnjem dijelu glave, kamere mogu poslužiti kao dodatni set. Instalacija kamere omogućuje službenicima i rukovoditeljima da dođu do korijena mnogih problema koji se mogu pojaviti u njihovom radnom okruženju. Na primjer, misteriozno smanjenje uredskih potrepština konačno je riješeno pregledom višetjednih vrpci ili se može secirati tko je započeo svađu oko hrane za vrijeme ručka. Kamere ne samo da rješavaju probleme, već mogu pomoći i u njihovom izbjegavanju.

Poboljšana zaštita računala

U nekim je postavkama računalo postalo enciklopedija osobnih podataka o tvrtki ili školi. Važne i privatne datoteke pohranjuju se i iako su lozinke i korisnička imena nužni za pristup, još uvijek nisu 100% zaštićeni. Danas se puno radi i na prijenosnim računalima koja su lako prenosiva i lako su predmet krađe. Kupnja sigurnosnih uređaja za prijenosna računala omogućuje radnicima da napuste svoj ured ili stol bez straha od povratka ukradenom računalu. Sigurnosni kabeli koriste se za pričvršćivanje prijenosnog računala na tešku stolicu, stol ili radni stol, zbog čega je nekome prilično teško pobjeći s njim.



Pooštravanje financijskih kontrola

Jedan od najvećih strahova koje ima izvršni direktor ili vlasnik tvrtke je prijetnja od krađe ili nepoštenja zaposlenika. Ova djela neposluha i zanemarivanja mogu koštati najveće tvrtke milijarde dolara godišnje. U sektoru malih poduzeća, pronevjera, ukradeni inventar i curenje informacija mogu ozbiljno naštetiti uspjehu poslovanja. Kako bi se spriječile te pojave i gubitak novca, potrebno je provesti strože financijske kontrole.

Vrste kreditnih kartica

U sljedećim odlomcima trebali biste moći pronaći nekoliko bitnih činjenica o kreditnoj kartici. Ako postoji barem jedna činjenica koju prije