HEKLANJE

Koliko je dobar vaš kredit? Zašto je to važno?

TEMU APP 100 E KUPON

Zašto je imati dobar kredit tako važno? Budući da je današnje društvo toliko financijski vođeno, uspostavljanje i održavanje dobre kreditne sposobnosti imperativ je ako želite biti u mogućnosti učiniti nešto od sljedećeg:

1. Prijavite se za posao
2. Iznajmiti stan ili kupiti kuću
3. Otvorite račun u banci
4. Otvorite račun kod komunalnog ili telefonskog poduzeća



Prije je bilo važno imati dobar kredit kako bi se jednostavno kupila kuća ili automobil, ali više nije. Čak i prijava za novi posao može zahtijevati da imate dobar, stabilan kredit.

Loša kreditna sposobnost može spriječiti vašu sposobnost da živite u svijetu. Dokazana je činjenica da su ljudi odbijeni za dobro plaćena radna mjesta zbog lošeg kreditnog rejtinga iako im je posao mogao pomoći da preokrenu svoju kreditnu situaciju.

Pa što da radim?

Započnite pisanjem zahtjeva za vaše kreditno izvješće. Prema saveznom zakonu, dopušteno vam je jedno besplatno kreditno izvješće godišnje. Postoje tri glavne agencije za kreditno izvješćivanje od kojih morate dobiti izvješće, a njihove podatke za kontakt možete dobiti na internetu ili u svom lokalnom telefonskom imeniku. Ako ste već primili besplatno kreditno izvješće za godinu, također možete upotrijebiti odbijenicu akreditiva podnošenjem kopije tog pisma u roku od 60 dana od primitka zajedno sa svojim pismenim zahtjevom. Obavezno priložite kopiju svoje državne osobne iskaznice (kao što je vozačka dozvola), dokaz o vašoj adresi i vašim prethodnim adresama u posljednjih 5 godina. Također priložite kopiju svoje kartice socijalnog osiguranja.

Što je dobro imati dobar kredit?

Svačije kreditno izvješće je javna informacija, dostupna svakome tko ima opravdan razlog za uvid u nju. Kad god se prijavljujete za posao, najam stana ili želite obaviti veliku kupnju, tražite kredit koji vjerovniku omogućuje uvid u vaše kreditno izvješće. Iako vaše kreditno izvješće ne otkriva vašu osobnost, ono vrlo otkriva vaše potrošačke navike i koliko odgovorno otplaćujete svoje dugove.

Poduzeća provjeravaju vaše kreditno izvješće i na temelju vaše povijesti plaćanja utvrđuju vašu potencijalnu sposobnost da ispunite svoja obećanja. Oni zaključuju jeste li stabilni i pratite li plaćanja. Ako to učinite, onda ste najvjerojatnije kreditno rizični.



Dobra osoba s lošom kreditnom sposobnošću?

Možda ste dobra osoba, možete biti pažljivi, suosjećajni i velikodušni. Ali to ne znači da ste odgovorni prema svom novcu. Ako vaše kreditno izvješće pokazuje povijest kašnjenja ili propuštenih plaćanja, riskirate da ne dobijete kreditne linije za vrijeme kada bi vam mogle trebati. Kada dođe vrijeme da popravite svoju kreditnu sposobnost, budite spremni nositi se s puno papirologije i telefoniranja.

Kako mogu zaštititi svoj ugled?



Vjerojatno je pravo vrijeme da popravite kredit. Možda mislite da si to ne možete priuštiti, ali to je u redu; imate priliku promijeniti svoj kreditni rejting. Nakon što primite svoja kreditna izvješća, obratite se navedenim vjerovnicima i dogovorite plaćanje, čak i ako se radi o vrlo niskom mjesečnom iznosu. Time pokazujete svoju spremnost da se vratite na pravi put i spremnost da preuzmete odgovornost.

Gdje se mogu obratiti?

Dostupni su mnogi resursi za pomoć pri popravku kredita. Konzultirajte svoju lokalnu knjižnicu ili Internet. Mnoge agencije za popravak kredita nude besplatne usluge; nemojte se ustručavati iskoristiti njihove ponude. Ponovna izgradnja vaše kreditne sposobnosti više je od same mogućnosti velike kupnje, to također znači da uspostavljate reputaciju financijske odgovornosti i sposobnost da se probijete u svijetu.



Kućni poslovni pothvati

Sada ste donijeli veliku odluku o pokretanju vlastitog posla od kuće. Prva stvar koju morate odlučiti je kakvu ćete vrstu

Vrste tonera za pisače

Postoje tri vrste tonera, one su: 1. Originalni toneri 2. Reciklirani toneri 3. Univerzalni toneri Originalni toneri Prednosti: – Vrlo