HEKLANJE

Kako upravljati svojim tekućim računom

TEMU APP 100 E KUPON

Zaštitite se od mogućnosti ispisivanja loših čekova.

Najvažnija stvar koju trebate učiniti kako biste upravljali svojim tekućim računom je jednostavna: pratite sve svoje transakcije. Ovo bi moglo biti neugodno ako na kraju ispisujete puno malih čekova za male stvari, ali na kraju će se svakako isplatiti. Ako zapišete svaki ček koji ste napisali i iznos na koji su bili, znat ćete točno koliko novca morate potrošiti, koliko ste potrošili i možete li si priuštiti ono što kupujete.



Postoji mnogo dobrih razloga da znate kamo ide sav vaš novac. Međutim, to nisu jedini razlozi zašto biste trebali naučiti kako upravljati svojim tekućim računom. Recimo da ne pratite iznos novca koji je na vašem tekućem računu. Znate da se bližite kraju svog novca, jer se bliži kraj mjeseca, ali niste potpuno sigurni. Stoga, napišete zadnji ček – i on se odbija. Odbačeni čekovi ne samo da su neugodni, već će rezultirati i velikim gubitkom novca bez ikakvog drugog razloga osim zato što ste bili nemarni. Prije svega, većina ustanova naplaćivat će vam dodatne naknade za odbijene čekove – i možda vam neće dopustiti ispisivanje čekova u budućnosti. Drugo, većina banaka ima velike naknade za prekoračenje – a vi ne želite uzalud trošiti novac na njihovo plaćanje.

Sljedeća stvar koju biste trebali učiniti ako pokušavate naučiti kako upravljati svojim tekućim računom jest da pokušate osigurati da na svom računu uvijek imate međuspremnik od nekoliko stotina dolara. Ovo nije samo zaštita od naknada za prekoračenje i odbijenih čekova, već može biti i korisno. Na primjer, uvijek je moguće da bi moglo doći do hitne situacije u kojoj vam je potreban dodatni novac – u kojem bi slučaju višak dolara na vašem tekućem računu mogao spasiti život.

Kada je riječ o upravljanju tekućim računima, ovo su zaista najvažnije stvari koje biste trebali učiniti. Uvijek provjerite imate li višak novca na računu – i pratite svoje troškove!

Instant kreditne kartice online

Trenutačne kreditne kartice sada se mogu prijaviti uz mogućnost korištenja kreditne kartice u samo jednoj minuti. Ništa ne može biti