HEKLANJE

Bloganje – isplati li se trud poduzetniku koji posluje kod kuće?

TEMU APP 100 E KUPON

Prije nekoliko godina svi su gurui vrištali “Morate imati web stranicu” i bili su u pravu. Sada nam se govori “morate imati blog”. No je li to istina i jesu li doista vrijedni truda?

Barem je blogove lakše i jeftinije postaviti od web stranica zahvaljujući Blogger.com i WordPressu. Ali je li vrijedno vremena i truda pisanje postova i njihovo ažuriranje? Moj odgovor na ovo pitanje daje tipičan odgovor čuvara ograde. Oni mogu biti.



Naravno, ako samo želite svijetu dati do znanja kakav uzbudljiv život vodite ili dati svijetu svoje poglede na goruća pitanja, to je u redu. Ne biste trebali očekivati veliku zaradu od svog bloga. To je hobi, nešto što radite samo iz zabave, ali ako to želite učiniti marketinškim alatom svog poslovanja, tada morate usvojiti profesionalan stav u vezi sa svojim blogovima.

Prije nego što bilo što objavite, morate točno odlučiti što se nadate postići sa svakim blogom koji objavite. Dakle, koje su opcije?

Možda biste željeli prodati nešto ili svoj ili partnerski proizvod.
U tom slučaju biste mogli razmisliti o recenziji ili objašnjenju kako koristiti proizvod i/ili prednosti koje bi kupac dobio. Vaša jedina svrha s ovom vrstom bloga je unaprijed prodati proizvod i natjerati potencijalnog klijenta da klikne vezu do cijele prodajne stranice i, nadamo se, izvrši kupnju.

Blog također može biti izvrstan način da se uspostavite unutar svoje specijalizirane niše.
Može vam pomoći da vaše ime postane poznato i poveća vaš kredibilitet. Ali to će funkcionirati samo ako napišete novi tekst koji potiče na razmišljanje. Ponovno ponavljanje tuđih radova ili otrcanih ideja neće pomoći vašem ugledu, posebno ako je vaša niša mala i blisko povezana.

Druga je mogućnost napisati niz blogova “kako” dajući svojim čitateljima informacije o određenim aspektima vaše niše. Ovo često može biti dobar uvod u ponudu cjelovite e-knjige ili programa “Kako”. Gledam ih kao vrlo slične e-tečajevima koje nude mnogi internet trgovci.
Umjesto da ih postavite na svoj automatski odgovor, postavljate ih na svoj blog u redovitim intervalima.

Suština je da, ako želite da objavljivanje blogova postane opcija koja se isplati, tada morate imati jasno u svom umu što točno želite postići sa svojim blogom prije nego što napišete i jednu riječ.

Kako kupiti parfem

Danas su na tržištu dostupne stotine marki parfema i tisuće mirisa. Ako nikada prije niste kupili parfem i niste sigurni

Još uvijek koristite dial up internet?

Surfanje internetom postalo je neizbježno, uključujući traženje povezanih informacija, preuzimanje multimedijskog isječka ili kupnju na mreži. Kretanje uokolo u potrazi

Novi dio eBaya: eBay Express

U siječnju 2006. eBay je najavio stvaranje nove specijalizirane usluge pod nazivom eBay Express. Evo nekih od najvažnijih detalja ovog