HEKLANJE

Još uvijek koristite dial up internet?

TEMU APP 100 E KUPON

Surfanje internetom postalo je neizbježno, uključujući traženje povezanih informacija, preuzimanje multimedijskog isječka ili kupnju na mreži. Kretanje uokolo u potrazi za učitavanjem vaše stranice sigurno bi vam oduzelo omiljeno vrijeme ako i dalje ostajete na dial-up vezi. Vrijeme je da danas potražimo širokopojasnu vezu gdje se širokopojasni jaz između ruralnog i urbanog svijeta smanjuje.

Tradicionalno su se razne usluge prijenosa podataka prenosile putem zasebnih mreža – glas na telefonskim mrežama, podaci na lokalnim mrežama ili mrežama šireg područja, video telekonferencije na privatnim korporativnim mrežama i televizija na odašiljačima male snage ili kabelskim mrežama.



Ove konvencionalne mreže dizajnirane su za jednu specifičnu upotrebu i nisu prikladne za druge. Na primjer, konvencionalna telefonska mreža je neučinkovita za prijenos velikih količina podataka. S obje strane, mreže koje prenose podatke pomoću računala imaju vrlo ograničenu povezanost, obično imaju neadekvatnu propusnost za prijenos glasa i videa i završavaju s čestim prekidima veze.

Tradicionalna dial-up veza nije uvijek dobre kvalitete, a brzine prijenosa podataka ograničene su zbog korištenja uobičajenih telefonskih linija. Maksimalna brzina prijenosa podataka korištenjem Dial-up veze ostaje približno 56 Kbps, ali tehnologija kao što je ISDN omogućuje brži pristup. Bez obzira na brzinu i kvalitetu veze, ISDN je skuplji zbog trajnog najma za preuzimanje veze.

DSL i kabelski internet dvije su danas široko rasprostranjene tehnologije širokopojasne veze za brzu internetsku vezu.

DSL koristi postojeću 2-žičnu bakrenu telefonsku liniju za svoju vezu i nema potrebe za dial-in vašim ISP-om pa se DSL naziva uvijek uključena veza. S DSL-om imate konstantniju brzinu jer je veza namijenjena samo vama budući da se ne dijeli.

Internetska veza pomoću kabelske tehnologije temelji se na zajedničkoj propusnosti i koristi isti koaksijalni kabel koji se koristi za kabelsku televiziju i pruža vam mnogo veću propusnost. Možete uživati u bržem surfanju internetom samo korištenjem postojeće kabelske veze za TV i tako na jedan način štedite svoj novac.

Prema ITU-u, gotovo 62,9% stanovništva Ujedinjenog Kraljevstva koristi internet i gotovo 70% ukupnih internetskih veza je putem širokopojasne mreže, što je mnogo više nego u Sjedinjenim Državama. U Ujedinjenom Kraljevstvu, osim veze optičkim vlaknima, ljudi imaju nekoliko preferiranih opcija kao što su DSL i kabelska internetska veza. Uspoređujući brzinu, DSL brzine do 24 mbps za preuzimanja i 1,3 mbps za prijenose i dostupnost ekstremnih brzina vrlo su moguće na određenim mjestima, dok se brzine kabelskih internetskih veza kreću od 2 mbps do 10 mbps za preuzimanja i od 256 kbps do 384 kbps za upload, koji je malo popularniji od DSL-a. Za veću jednostavnost, bežična širokopojasna mreža povezuje bežičnu računalnu mrežu pomoću radiovalova i obično takva vrsta mreže radi unutar veličine male dvorane.

Može biti za vašu poslovnu ili kućnu upotrebu, bežični internet je danas ključan. Imati jedan mogao bi vam pomoći da dobro produžite, štedeći vaše dragocjeno vrijeme i novac. Dakle, kada ste u ideji da imate vezu, odaberite širokopojasni umjesto toga.



Opasnost i simptomi hipervitaminoze

Želja za zaštitom i jačanjem imunološkog sustava vitaminima odobrava, ali u nekim slučajevima takav oporavak može dovesti do nepredviđenih situacija.