HEKLANJE

Kakvi su turisti gosti iz Rusije?

Svake godine nas sve više na Jadranu posjećuju Ruski turisti a njihova destinacije je pretežno Zadar. Iako ih ima najviše tokom ljetne sezone u Zadru što ne znači da im se i druga mjesta u lijepoj našoj ne sviđaju, naprotiv. U toku ljetne sezone ulice Zadra su prepune ruskih turista koji uživaju u ljepotama te u mnoštvu kulturne i povijesne baštine. Pretežno preko ljeta Jadran posjeti otprilike 4000 turista iz Rusije što je otprilike oko 17 letova iz Moskve. Ukupno je četiri ruske kompanije doputovale tj. oko 3100 ruskih turista otputovalo. U odnosu na prošle godine ovu godinu zračna luka u Zadru zabilježila je porast prometa sa ruskim avionima za 215 posto. S tim da se ta brojka povećava iz godine u godinu, nadam se još većem broju gostiju iz Rusije. Oni se pretežno na turističkim destinacijama zadržavaju po dva tjedna a omiljene su im Falkensteinerovi hoteli na Boriku, u Piniju te također posjećuju i Biogradske hotele. Pretežno su to mladi ljudi željni dobre zabave ali i vrhunske usluge ili mlađe obitelji sa porodicom i sa malom djecom te koji posjeduju srednje visoke kupovne moći mada se često desi da nas posjećuju ruski tajkuni kojima je pak moć kupovine jako velika.
Rusi nisu baš zahtjevi niti sitničavi turisti ali traže najluksuznije autobuse te nerijetko uzimaju individualne transfere. Vrlo rado a možemo reći u stalno doručkuju, ručaju te večeraju u restoranima pa pretežno za svoj objed odaberu ribu ali i janjetinu pa se često desi da naruče cijelo janje uz koje se onda slika cijela obitelj. Mnogo kupuju suvenire i poklone, najčešće Maraschino ali u trgovine sa odjećom ne ulaze tako često i tamo ne troše vrijeme, jer vjerojatno i u Moskvi ima dovoljno trgovina odjeće svih marki. Mnogo vole i jako često idu na izlete u Split, Šibenik te obiđu sve nacionalne parkove i prirodne ljepote Hrvatske. Jako puno vremena provode u razgledanju grada i upoznavanju što je najmanje tri sata jer žele sve vidjeti i sve slikati. Posjete pravoslavne crkve a obavezno i po neku katoličku, povijesne spomenike i znamenitosti i žele o njima sve doznati.

TEMU APP 100 E KUPON

Super stadion

Ovaj stadion nije poznat i različit samo po svojoj drugačijoj čelično-betonskoj konstrukciji nego po mnogočemu drugome, a što je zamislio