HEKLANJE

Kalkulator gubitka topline u zgradi

TEMU APP 100 E KUPON

Prozori: Trostruko ostakljenje Dvostruko staklo Normalno (dvostruko) ostakljenje
Zidovi: Dobra toplinska izolacija Dvije opeke ili izolacija od 150 mm Loša toplinska izolacija
Omjer površine prozora i poda: 10% 20% 30% 40% 50%
Vanjska temperatura: -10C-15C-20C-25C-30C-35C
Broj zidova okrenutih prema van: Jedan dva tri četiri
Tip sobe iznad: Grijana sobaVruće potkrovlje Hladno potkrovlje
Visina sobe 2,5 metra3 metra3,5 metra4 metra4,5 metara
Površina sobe (m2)
Pravilna izolacija kuće omogućit će vam uštedu na potrošnji izvora za grijanje, kako biste stvorili optimalne životne uvjete. Glavni pokazatelj održavanja zadanih temperatura je koeficijent gubitka topline. To će vam omogućiti da saznate kako se vrši visokokvalitetno grijanje i ostakljenje, vanjska ili unutarnja zaštita od hladnoće. To će vam pomoći u dobivanju točnih podataka o zgradama gubitka topline putem mrežnog računala.
Kako izračunati gubitak topline kod kuće?
Pouzdanost ugrađenih prozora i smještaj same sobe u odnosu na cijelu zgradu imaju značajan utjecaj na održavanje temperature. Prilikom određivanja vrste ostakljenja treba napomenuti da obično uzrok stakla, a ne dvostruko staklo, može biti glavni uzrok gubitka topline. Nedostatak toplinske izolacije zidova u zidanoj konstrukciji neprihvatljiv je zbog dobre temperaturne zaštite materijala sposobnog za održavanje potrebnog režima u sobama. Uobičajene prostorije izrađene od armiranobetonskih ploča ili betonskih blokova nedovoljno zadržavaju toplinu.
Posebni kalkulator za izračunavanje gubitka topline zidova kuće uzima u obzir omjer površine prozora i površine poda. Što je veći postotak dobiven, koeficijent gubitka topline je veći. Izračun se izvodi zbrajanjem površine svih prozora u sobi i određivanjem njihovog postotka s obzirom na površinu poda.
Zimi se uzima u obzir prosječna vanjska temperatura. Broj zidova koji izlaze izravno utječe na održavanje zadanih temperatura: veći dio prijenosa topline događa se kroz zidove. Točan izračun toplinskih gubitaka kod kuće može se stoga dobiti samo ako su parametri prostorije pravilno postavljeni.
Da bi se pravilno izračunali gubici topline za svaku ravninu, moraju se navesti vrsta sobe, veličina zidova, poda i stropa. To će omogućiti sažetak kalkulatora i na temelju drugih podataka (broj i vrsta ostakljenja prozora, izolacija zida) kako bi se dobio točan rezultat.
Zašto nam je potreban točan izračun gubitaka topline zgrade?
Svaki vlasnik kuće ne bi trebao znati samo izračunati gubitak topline, već i za što će točno podaci biti korisni. Usporedbom podataka iz kalkulatora gubitka topline za različite prostorije možete saznati koliko je produktivna uporaba sustava grijanja. Korisni zaključci mogu se izvući u dobivanju optimalnih pokazatelja za nekoliko soba i nezadovoljavajućih rezultata za druge sobe.
Rezultirajući koeficijent ukazat će na potrebu za dodatnom izolacijom ili zamjenom prozora. U sobama zaštićenim od hladnoće, termostat treba instalirati na sustav grijanja. To će vam omogućiti podešavanje temperature i stvaranje potrebnih uvjeta za ugodan boravak. Točan izračun također je koristan za vlasnike komercijalnih poslovnih zgrada koji zimi žele stvoriti optimalnu radnu atmosferu za svoje kolege i podređene.