HEKLANJE

Karijera u hostingu webinara? Zašto ne?

TEMU APP 100 E KUPON

Ako još uvijek razmišljate o drugom projektu koji će vam donositi prihod, što kažete na karijeru u hostingu webinara? Vaša poletnost i karizma izdržat će sve, čak i ako ste pali na testu u Fox Picturesu. Kako bi bilo da probaš?

Što je webinar hosting?



Ako ste počeli biti zbunjeni svim tim žargonom koji webinar naziva raznim imenima, držite se ove definicije – webinar je poput vašeg seminara licem u lice, ali je na webu. Paleta softverskih alata omogućuje korištenje značajki webinara kao što su dijeljenje datoteka i razmjena ideja u stvarnom vremenu.

Što se zapravo događa tijekom webinara? Tijekom aktivnosti temeljene na webu, sudionici ili izlagači mogu koristiti audio konferencije samo koristeći zvučnike svog računala, pokazati zaslon svog računala za demonstracije proizvoda uživo i koristiti način snimanja za reprodukciju.

Hosting webinara postaje lakši kada alati omogućuju registraciju i prezentaciju anketa i animacija. Na radnom mjestu, znanje o raznolikim značajkama web hostinga može vam donijeti divljenje i zavist tehnofobičara. Možete tražiti male i srednje tvrtke kojima su potrebni tehničari za upravljanje njihovim webinarima. Vidite li potencijal?

Za početak, možete reći svojim potencijalnim kupcima da trebaju imati računalo, pristup internetu i telefonsku liniju samo za webinare. Predložite slušalice kako bi mogli osloboditi ruke tijekom rasprava uživo. U ovom trenutku, također ih možete potaknuti da iskoriste promotivne popuste na gadgete kako bi uštedjeli novac – ako postoje ponude koje preplavljuju tržište.

Početak vaše karijere

Neka vas velike tvrtke koje pružaju usluge hostinga za webinare ne prestraše. Nije da ćete izmisliti softver, samo ćete pružiti tehničku uslugu onima koji počinju ili testiraju održivost web konferencija.

Možete prošvercati krišku pite u svoj tanjur. Ali kako? Poduzetni ljudi imaju izvrsne ideje. Prvo ćete se plasirati na tržište nakon što svladate softver, a zatim ćete prodati svoju sposobnost malim i srednjim tvrtkama koje se bore u tehničkoj magli.



Možete služiti kao moderator webinara kako biste oslobodili radnike od dodavanja na njihov već dugi popis obaveza. Razgovarajte s voditeljem tvrtke o prednostima vašeg postojanja. Možete im pomoći da dopru do veće publike, pomoći im da smanje troškove putovanja i dotjeraju svoje PowerPoint prezentacije.

Također ih možete provesti kroz labirint kako biste im pokazali kako mogu učinkovito strujati datoteke na svojim stolnim računalima i još mnogo toga. Ako ih samo pokažete uokolo, dobit ćete njihovo odobrenje za hosting webinara. Prilagodbom svog rasporeda možete ostvariti taj dodatni prihod i ako ostanete kod kuće.

Ponekad je teško doći do poslovnih ideja i ako ste nešto pogodili, to bi trebalo biti novo i relevantno za vrijeme. Biti vlastiti posao je privlačno, ali mogućnosti su daleko i između. Zašto ne udarati kad je željezo vruće?



Ako vam je ideja o karijeri u web hostingu privlačna, počnite osvježavati etikete web konferencija. Krenite skakati po webu i potražite još sjajnih ideja i savjeta za razvoj svoje stručnosti. Prodajete se kao konzultant i stručnjak; ne možete si priuštiti da se okliznete na svom prvom izlasku.