HEKLANJE

Korisna svojstva soka: kako ugađati tijelu ujutro?

Započinjanje jutra s lijepim okrepljujućim pićem ključ je dobrog dana. Nakon takvih riječi, naravno, razmišljali ste o kavi, ali uopće se neće raditi o njoj. Da, kava okrepljuje, a ipak prava riznica hranjivih sastojaka je sok. Voće ili povrće, ne samo da pozitivno djeluje na tijelo, već daje snagu i energiju. Naučimo više o blagodatima za tijelo sokova od raznog voća i povrća.
Korisna svojstva sokova
Sok od marelice. Ovo izuzetno ukusno piće blagotvorno djeluje na kožu, obnavlja i podržava jetru, preporučuje se kod kratkovidnosti.
Sok od naranče. Izvor mnogih vitamina, ali u njemu prevladava vitamin C, kao i aminokiseline. Ovaj sok pomaže u suočavanju sa stresom, asteničnim stanjima i neurozama. Prehlada i razna trovanja povlače se pred ovim napitkom bogatim hranjivim sastojcima. Uz to, vitamini B skupine, koji se u velikim količinama nalaze u soku od naranče, izvrsni su kompenzatori beriberija.
Sok od ananasa. Njegova je tajna odavno otkrivena: nenadmašni je ratnik u borbi protiv prekomjerne težine, jer je ananas najbolje prirodno sredstvo za sagorijevanje masti. Ali on ima još jednu tajnu: on je u stanju pogoršati osjećaje, zbog čega je sok od ananasa nazvan pićem ljubavi.
Sok od višnje. Čini se da se možete zasititi ispijanjem čaše soka od višanja? Ali ova mala količina dovoljna je za utaživanje osjećaja gladi – sok od trešnje pomaže u aktiviranju enzima.
Sok od grejpa. Opća iscrpljenost tijela i živčanog sustava, gubitak snage, anemija i tuberkuloza – to su stanja s kojima sok od grožđa pomaže u suočavanju. Također je vrlo korisno za djecu.
Sok od nara. Naravno, ovo je najskuplji od svih sokova, ali u potpunosti opravdava svoju cijenu. Ima tako divan dosje, da bi bilo nepravedno ne spominjati ga: sok od nara jača imunitet i smatra se „hematopoetskim“. Na temelju glavnih svojstava, sok od nara preporučuje se piti ujutro kod hipertenzije i anemije, bolesti žučnih puteva i ateroskleroze, čestih prehlada i kroničnog bronhitisa. Uz to, napitak od šipka poboljšava stanje kose i kože, dobar je za bubrege, slezenu, pluća i štitnjaču. Ovaj čudesni sok sadrži puno vitamina i minerala, bogat lako probavljivim vlaknima i hlapivim kiselinama. Vjeruje se da se 5 malih zrna nara u smislu korisnosti može usporediti s narančom i jabukom u kombinaciji.
Sok od grejpa. Ovo je voće izvor vitamina C, ali ne samo: sok od grejpa pomaže u normalizaciji krvnog tlaka i metabolizma. Po svojoj učinkovitosti sagorijevanja masti, drugi je samo nakon ananasa.
Sok od breskve. Sadrži nevjerojatnu količinu kalija, toliko potrebnu za ljude sa srčanim bolestima.
Sok od rajčice. Zasićuje tijelo vitaminom C, poboljšava pamćenje, prirodni je izvor natrija.
Sok od jabuke. Izvor željeza u tijelu, sadrži i bor, jača kosti i kalij koji je dobar za srce.
Ali moramo imati na umu da će sok biti koristan samo kad je svjež, tj. Svježe iscijeđen, a ne u pakiranjima. I uvijek, kao i u svemu, trebate znati umjerenost.

Boje za kosu

Ukoliko niste zadovoljni vašom bojom kose ili njenim izgledom, posavjetujte se sa vašim frizerom oko toga da promjenite boju kose