HEKLANJE

Koristite li Myspace?

TEMU APP 100 E KUPON

Internet se razvija velikom brzinom. U posljednjih nekoliko godina blogovi, a potom i označavanje društvenih knjiga postali su bijes, i da vam iskreno priznam, još uvijek nisam shvatio kako koristiti bilo koje od ovo dvoje u marketinške svrhe. Međutim, ja ipak nisam tako star čudak, jer stvarno volim Myspace.com.

Myspace.com je nevjerojatno interaktivan medij koji najčešće posjećuju tinejdžeri koji vole međusobno dijeliti svoje fotografije i razmjenjivati poruke, kao i pop glazbeni bendovi koji postavljaju prisutnost na internetu koja privlači tisuće novih slušatelja. U posljednjih godinu dana Myspace je postao jedno od najposjećenijih web odredišta u svijetu. (Alexa ga trenutno rangira kao šestu najposjećeniju stranicu.).



Ako niste tinejdžer i niste pjevač u rock bendu, postoji li ikakva šansa da vam Myspace bude od koristi? Velike tvrtke kao što su Jack in the Box, Nike i Walmart prisutne su na Myspace.com, sve vrste organizacija za zagovaranje imaju Myspace profile, a čak i lokalne tvrtke za nekretnine otvaraju stranice na Myspaceu. To je znak da u njemu mora biti nešto za razne tvrtke i organizacije.

Dakle, kako funkcionira i kako bi mogao biti koristan tvrtki ili organizaciji? Uglavnom, morate otići na Myspace.com i otvoriti račun. Ako ste doista glazbena grupa ili umjetnik, svakako otvorite profil glazbe ili benda. Postoje i različiti računi za komičare i redatelje. Ako vam je potrebna određena vrsta profila, idite na Myspace glazbu, film ili komediju i kliknite na prijavu izvođača, inače samo otvorite novi račun na Myspace.com.

Nakon što postavite svoj profil. Možete dodati odjeljak “o meni”, postaviti fotografije i objavljivati poruke na blogu. Myspace blog prilično je učinkovit, a postove brzo pokupi tražilica blogova Technorati. Također možete prikazati svoju omiljenu pjesmu. Ako imate osnovno znanje o html-u, možete modificirati svoju Myspace stranicu i učiniti je prilično prepoznatljivom. Također možete koristiti mrežne uređivače poput onih na www.Myspacetoolbox.com

Ključ Myspacea kao marketinškog alata je odjeljak Prijatelji. “Prijatelj” je drugi korisnik Myspacea koji je pristao prihvatiti vaš zahtjev da budete u kontaktu s njim ili njom. Izgradnjom velikog popisa prijatelja zapravo gradite veliki popis za slanje e-pošte, a kako marketinški stručnjaci brzo ističu, “novac je na popisu”.

Možete sastaviti ciljani popis prijatelja pretraživanjem na Myspaceu za određene ključne riječi ili pregledavanjem koristeći sve vrste demografskih kriterija: dob, bračni status, poštanski broj itd.

Nakon što dobijete popis prijatelja, možete slati biltene i poruke ili ostavljati komentare na web stranici svog prijatelja. Ne možete komentirati na drugoj Myspace web stranici osim ako već niste prijatelj, i mislim da je to ključni faktor koji Myspace čini tako interaktivnim. Svaki put kada date komentar na drugoj Myspace web stranici zapravo vraćate vezu na svoju web stranicu. Svaki put kada postanete “prijatelj” drugog Myspace korisnika, vraćate se na svoju Myspace stranicu.

Izgradite svoje veze i dobit ćete promet. Napravite svoju listu za slanje e-pošte i možete oglašavati svoje događaje i ponude. Napravite profil koji je zanimljiv i informativan i izgradit ćete svoj online kredibilitet. Zvuči mi kao dobitna formula.



Može li biti učinkovit za vaše poslovne svrhe? Ne mogu odgovoriti na to pitanje, morat ćete isprobati i vidjeti hoće li vam odgovarati. Još jedna stvar, jako je zabavno i može izazvati ovisnost.

Činjenice o kreditnim karticama

NAKNADE KOJE SE PLAĆAJU Pod bilo kojim okolnostima, većina kartičarskih kuća naplaćuje sljedeće: Godišnja naknada Plaća se kao korisnik kartice

PROTUPROVALNA VRATA

S obzirom na relativno velik broj provala godišnje u Hrvatskoj od kojih se samo jedan manji dio uspješno riješi (otprilike