HEKLANJE

Košta li vas vaše kreditno izvješće?

TEMU APP 100 E KUPON

Svatko treba iskoristiti novi Federalni besplatni godišnji kreditni program, a svi misle na vas! Zašto? Budući da su izgledi oko 4 prema 1 protiv toga da vaše kreditno izvješće bude točno u sva 3 ureda. To je jedna od stvari koje tri velike agencije za kreditno izvješćivanje ne žele da znate. Nedavna studija nasumično je izvukla kreditna izvješća od Equifaxa, Experiana i Transuniona, uz prethodno dopuštenje uključenih potrošača. Zatim su kontaktirali svakog potrošača i provjerili sve podatke na tim prijavama. U 79% slučajeva bila je jedna ili više grešaka u izvješćima barem jedne agencije! To znači da postoji oko 4 od 5 šanse da postoji pogreška u vašem kreditnom izvješću. Neke procjene navode stopu čak 1 od 3, dok druge procjenjuju 90%, ali bez obzira na stvarni postotak, čak i niska granica je razlog za zabrinutost.

Sada, neke od ovih grešaka koje se pronađu prilično su bezopasne, poput netočnih prošlih adresa ili poslodavaca, ali mnoge nisu. A mnoge od tih pogrešaka mogu imati negativan učinak na kreditne rezultate potrošača. To znači da biste mogli biti odbijeni za zajam ili kreditnu karticu, ili bi vam mogli naplatiti višu kamatu za vaš zajam, a sve to bez vaše krivnje. U našem vlastitom iskustvu u savjetovanju o hipotekarnim zajmovima na Floridi, vidjeli smo mnoge slučajeve pogrešaka koje su se nekako pojavile u izvješćima klijenata. Jednom klijentu je navedeno nekoliko pogrdnih stavki, jednostavno zato što je nekoć živio u istom stambenom kompleksu kao čovjek koji je imao isto ime i prezime, a koji je također imao problema s kreditom. Iako su im dob i srednji inicijali, a zapravo i adrese, bili različiti, podaci o lošoj kreditnoj sposobnosti također su se pojavili u njegovu izvješću.
I naravno, očito su imali različite brojeve socijalnog osiguranja…



U drugom slučaju imali smo kupca koji je na svom računu imao navedenu zbirku za nevraćenu kabelsku kutiju. Nakon što su se nekoliko tjedana telefonski osporavali s kabelskom tvrtkom i prijavili nepodudarnost uredima, konačno su prekopali staru papirologiju od prije 3 godine i pronašli račun za povrat jedinice. Tek nakon što su račun odnijeli kabelskoj kući na pregled, kolekcija je uklonjena s njihovog računa, a zatim je jednostavno objavljena kao kolekcija koja je “zadovoljena”! Bio je potreban još jedan niz telefonskih poziva, pisama u sva tri ureda i gotovo 2 mjeseca da se netočna stavka potpuno ukloni.

U drugim smo slučajevima vidjeli pogrdno knjiženje kredita na sinovom računu iz kreditne povijesti njegove majke, ili na kćerinom od njezina oca, i obrnuto. Uredi su “pretpostavili” da, budući da su im adrese iste, postoji pravno obvezujuća veza između njihovog kredita. Ali to bi se inače odnosilo samo ako su muž i žena ili ako su zajedno podnijeli zahtjev za kredit. U tim slučajevima nisu se zajednički prijavili i moglo bi se pomisliti da bi dobna razlika od 25 do 30 godina kreditnim uredima dala trag o njihovoj stvarnoj vezi ili bi ih barem natjerala da traže potvrdu braka putem javnih evidencija . Ali, naravno da nisu.

U mom slučaju, jedan od mojih računa kreditne kartice sada se pojavio u izvješćima kreditnog ureda moje supruge, jednostavno zato što sam spomenuo njezino ime na telefonu predstavniku kartične tvrtke, dok sam odbijao njihovu ponudu da je dodam na račun . U ovom slučaju, to nijednom od nas ne čini nikakvu štetu, budući da oboje imamo izvrsnu kreditnu sposobnost, a budući da su muž i žena ionako odgovorni jedno drugome za dugove, ali to je ipak bila “namjerna pogreška”. Bio bih spreman kladiti se da tvrtka koja izdaje kreditne kartice nudi bonus svojim predstavnicima za dodavanje supotpisnika na račun, a predstavnik s kojim sam razgovarao jednostavno je prekrižio moju adresu kako bi pronašao račun moje žene.

Kad su se suočili s pogreškama otkrivenim u gore navedenoj studiji, svi kreditni uredi imali su u osnovi isti odgovor. Ljudska bića pomažu u prikupljanju podataka u tim izvješćima, a budući da su ljudi, mogu pogriješiti. Svi uredi imaju uspostavljene procedure za potrošače da osporavaju pogrešne artikle, a savezni zakon zahtijeva da u roku od 30 dana uklone sve za koje ne mogu potvrditi da su ispravni. Ali ako je itko od vas koji ovo čitate ikada pokušao ukloniti pogrešan unos iz svog kreditnog izvješća, znate koliko to može biti frustrirajući i dugotrajan posao. Osim toga, prema mom iskustvu u radu s kreditnim izvješćima klijenata, rijetko sam vidio da se dobri popisi kredita drugog potrošača magično pojavljuju na nečijem izvješću, ali vidim one pogrdne koji tamo ne pripadaju, pojavljuju se cijelo vrijeme.
Kreditni uredi nekako uspijevaju uočiti razlike u detaljima računa potrošača i brojevima socijalnog osiguranja kada objavljuju dobre kreditne linije, ali ih redovito ignoriraju kada objavljuju loše. A neki bi potrošači odmah otplatili malu zakašnjelu, čak i ako nije njihova, radije nego da odugovlače s kupnjom kuće ili automobila 30-60 dana (uključujući vrijeme slanja i obrade) dok osporavaju stavku i dobiju uklonjeno je. To naravno ide u korist tvrtki koja navodi delinkvenciju, budući da njih zapravo nije briga tko će platiti, sve dok to netko radi.

Svi ovi problemi razlog su zašto vam kreditni uredi sada po zakonu moraju dati besplatan pristup vašim kreditnim izvješćima na godišnjoj osnovi. Čak i ako nikada prije niste imali problema sa svojim kreditnim rejtingom, morate iskoristiti ovu besplatnu uslugu. Učinite to prije nego što vam zatreba novi hipotekarni ili drugi zajam, tako da nema iznenađenja kada se prijavite. I učinite to svake godine kako biste osigurali da se u vašem izvješću ne pojave nove pogreške. Za naručivanje izvješća potrebno je samo nekoliko minuta vašeg vremena, a to je vrijeme dobro potrošeno. Uzmite u obzir ovo, po trenutnim fiksnim stopama za prosječnu hipoteku na Floridi od 200.000 USD, povećanje vaše kamatne stope od pola posto, uzrokovano pogreškom u vašem kreditnom izvješću koje snižava vaš rezultat, moglo bi vas koštati više od 23.400 USD kamata tijekom trajanja kredita. zajam. Ako vam treba 1 sat godišnje da zatražite i pregledate svoja kreditna izvješća kako biste ispravili tu pogrešku i uštedjeli taj novac (a ne bi trebalo čak ni trajati toliko dugo), bit ćete plaćeni oko 780 USD po satu za to vrijeme .

Sada, možda su kreditni uredi u pravu i pošteni su kada tvrde da su sve pogreške u njihovim kreditnim izvješćima jednostavno ljudska pogreška, ali to ne znači da morate biti žrtva tih pogrešaka. Saznajte SADA jesu li vaša izvješća točna i pobrinite se da ispravite sve pogreške prije nego što vam zatreba sljedeći zajam. Nemojte se dovesti u poziciju da morate platiti tuđu pogrešku kako biste kupili kuću iz snova. Ili morati plaćati previše, godinu za godinom, za tu kuću.

U prethodnim sam člancima spomenuo da je posao s lokalnim, potpuno ovlaštenim hipotekarnim brokerom najbolji način da dobijete hipoteku na svoju kuću, a ovo je samo još jedan razlog zašto. Kod većine banaka, financijskih tvrtki i velikih internetskih zajmodavaca sve što ćete dobiti je standardno pismo odbijanja ako imate problema s kreditom. No istinski predani broker razgovarat će s vama o vašem kreditnom izvješću (iako im je zabranjeno dati kopiju vaših izvješća), pomoći će vam identificirati pogreške i zatim vam pomoći da ih ispravite. Sada možda imam predrasude, s obzirom da sam povezan s jednim od najboljih, ako ne i najboljim, hipotekarnim brokerima na Floridi, ali s obzirom na to da oko 4 od 5 klijenata može koristiti tu pomoć, a banke i internetski zajmodavci obično nemoj to nuditi, mislim da je moje mišljenje zapravo pošteno i nepristrano o ovoj stvari. Rješavanje jednog problema s vašim kreditnim izvješćem moglo bi vam uštedjeti 5-10 puta više od iznosa prosječne naknade renomiranog hipotekarnog posrednika. I to ne računajući nižu kamatnu stopu koju ćete vjerojatno dobiti na početku.



Da biste dobili besplatnu kopiju svojih kreditnih izvješća pomoću federalnog programa, možete nazvati;

1-877-322-8228

Za kontakt s bilo kojim od tri velika kreditna ureda, ako imate problema koje trebate riješiti, upotrijebite brojeve u nastavku;



Equifax 1-800-685-1111

Experian 1-888-397-3742

Transunion 1-800-916-8800



Stoga sada provjerite svoja kreditna izvješća i ispravite sve pogreške prije nego što postanu problem. Jedna stvar koju vam vaša besplatna izvješća neće dati je vaš stvarni rezultat, ali ako je vaše izvješće čisto, a još uvijek plaćate više od 7% na svoju prvu ili drugu hipoteku, nazovite Star Mortgage;

Star Mortgage, Inc. 813-882-8878

Oni će vam povući kredit samo jednom, proći kroz matricu stotina programa od desetaka veleprodajnih zajmodavaca i pronaći najbolju hipoteku koja će riješiti vaše probleme i uštedjeti vam novac. Savjetovanje i analiza hipoteke besplatni su i nemate nikakve obveze. Oni će raditi na tome da dobivanje vaše sljedeće hipoteke na Floridi bude opušteno i bez pritiska poput dana na plaži. Pogledajte okvir s resursima za poveznice na web stranicu za vaše besplatno kreditno izvješće i web stranicu Star Mortgage.

Profesionalna šminka

Dok se mnoge žene okreću čaroliji šminke kako bi revitalizirale svoj izgled, previše dama postiže rezultat koji je vrlo nimalo