HEKLANJE

Kozmetika – kako spriječiti da uzrokuje probleme na licu?

TEMU APP 100 E KUPON

Kozmetika za kožu – dobra i loša za neke od nas

I muškarci i žene koriste kozmetiku. Žene koriste više kozmetike u boji nego muškarci. Ali muškarci koriste mnoge losione nakon brijanja, hidratantne kreme i losione na licu. Svi želimo izgledati dobro i mlado. Neki od sastojaka mogu uzrokovati probleme s kožom za koje je potrebno dugo vremena da nestanu nakon tretmana. Nije li bolje znati za njih?



Kozmetika za kožu i alergije-

Kozmetika za kožu može uzrokovati dvije vrste alergija – iritirajući kontaktni dermatitis ili alergijski kontaktni dermatitis. Kod iritativnog kontaktnog dermatitisa, upala kože se razvija zbog kontakta s bilo kojim sastojkom. Pretpostavimo da dodirnete lužinu, oštetit ćete svoju kožu. To je iritirajući kontaktni dermatitis. Niti jedan kozmetički proizvod ne sadrži tako štetne sastojke, ali čak i najneutralniji materijal poput vode može ga izazvati kod mnogih ljudi ako su s njim u dugom kontaktu. Kod alergijskog kontaktnog dermatitisa dolazi do alergijskog napadaja čim dođete u kontakt sa sastojkom. Nije poznato zašto vi razvijate tu alergiju, a vaši prijatelji ne. Ovdje postoji još jedan problem, onaj o fototoksičnim materijalima. Sve je u redu ako se namažete nečim i ne izlazite na sunce. Čim se iselite materijal izaziva fototoksičnu reakciju na koži. Većina čistih i prirodnih eteričnih ulja iz obitelji limete uzrokuje to.

Kozmetika za kožu – koju biste trebali koristiti?

Kad god kupujete kozmetiku, pažljivo pročitajte etiketu sastojaka. Ako znate za bilo koji od njih koji kod vas može izazvati dermatitis, nemojte koristiti taj proizvod. Uvijek izvedite mali test tako da prvo nanesete novi proizvod na zapešće i pratite reakcije dvadeset i četiri sata. Uvijek kupujte hipoalergene i antikomedogene proizvode. Odredite sve one sastojke koji vas brinu i izbjegavajte sve proizvode koji ih sadrže. Zaštitite se od upala kože i obojenih mrlja i mjehura.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

KRITIČAR BLOGA

Oglašivači su u stalnoj potrazi za blogerima i nagrađuju ih za oglašavanje na blogovima. Oglašavanje na blogu važno je za