HEKLANJE

Kreditna kartica s kilometražom – strategije za korištenje vaših milja

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditna kartica za kilometražu praktički je identična kreditnoj kartici za česte putnike. Kartice s kilometražom stekle su popularnost kada su zrakoplovne kompanije, kako bi pridobile lojalnost kupaca i pokroviteljstvo, uvele bodove za kilometražu na svakom letu kojim bi putnik putovao. Nakon što se postigne određena razina bodova, oni se mogu iskoristiti za besplatno putovanje na različita odredišta. Mnoge zrakoplovne tvrtke surađivale su s tvrtkama koje izdaju kreditne kartice kako bi ponudile ove pogodnosti u programima kartica za kilometražu.

Partnerstva između tvrtki koje izdaju kreditne kartice i kartica s kilometražom omogućila su vlasniku kreditne kartice da pretvori svoje nagradne bodove u zračne milje, obično po stopi od jedne milje za svaki dolar naplaćen na kartici. To je potaknulo kupce da često koriste kreditnu karticu kako bi se skupilo više milja. Kilometarske kartice su zauzvrat omogućile korisnicima da iskoriste bodove osim za zrakoplovne karte za besplatan hotelski smještaj, iznajmljivanje automobila i niz drugih usluga.



Milje su ekvivalentne valuti. U većini slučajeva kupci nakupe mnogo kilometara samo da bi shvatili da ih to neće odvesti na mjesto na koje su najviše željeli ići. Kreditna kartica za kilometražu vrlo je slična tradicionalnoj kreditnoj kartici, ali razborita upotreba kreditnih kartica za kilometražu može maksimalno povećati koristi. Razmotrite sljedeće smjernice kako biste odlučili o korištenju tih vrijednih skupljenih milja.

1) Letovi – Najbolji način da iskoristite svoje milje su besplatni letovi. Koristeći nekoliko dodatnih milja, možete nadograditi svoje karte kako biste dobili poslovni ili luksuzni let u prvoj klasi. Da biste dobili maksimalnu korist, koristite milje za duža putovanja, a ne za kratka.

2) Nadogradnje leta i sjedala – Uvijek je bolje zamijeniti milje za nadogradnju na dugim međunarodnim letovima gdje je udobnost dobra prednost s dodanom vrijednošću zbog duljine putovanja. Nije dobro trošiti milje za nadogradnju na kraćim letovima (manje od 4 sata). Ponekad kupci kupe karte u ekonomskoj kategoriji i nadograde ih
trošenje milja.

3) Itinerer putovanja – Određene kartice s kilometražom omogućuju putnicima rezerviranje otvorenih letova (odlet u jedan grad, povratak iz drugog grada ili let od odredišta A do B, odlazak iz B do odredišta C). U međunarodnoj ruti, određene zrakoplovne tvrtke mogu dopustiti međuslijetanje.

4) Hotelski smještaj – Zrakoplovne tvrtke surađuju s hotelima i pružaju pogodnosti smještaja članovima razmjenom milja. Svoje milje možete pretvoriti u hotelske boravke i druge usluge u hotelu.

5) Iznajmljivanje automobila – tvrtke za iznajmljivanje automobila razmjenjuju milje za iznajmljivanje automobila. Preporuča se temeljito istraživanje svih partnerskih usluga kako bi se milje iskoristile što učinkovitije.

6) Objedovanje – Određene kartice za kilometražu specifične za zrakoplovne tvrtke omogućuju članovima da zamijene milje za bonove za restorane ili potvrde o objedovanju. Međutim, kako bi ispravno procijenili korist od otkupne vrijednosti, vlasnici kartice moraju utvrditi jesu li preračunate milje stvarno vrijedne primljenog kredita.



7) Krstarenja – krstarenja se mogu rezervirati razmjenom milja, iako može postojati minimalni zahtjev za miljama za ovu vrstu iskorištenja nagrade.

8) Kupnja – postoje web stranice koje omogućuju kupnju artikala zamjenom milja. Kupci mogu licitirati za ove stavke. Izbori mogu biti ograničeni, a vrijednost može biti niska. Preporuča se prvo izračunati vrijednost milja kako bi se utvrdilo isplati li se predmet kupovati s miljama.

9) Razno – vlasnici kartica često mogu kupiti pretplate na časopise i mnoštvo drugih predmeta svojim zarađenim miljama. Preporučljivo je, međutim, koristiti ove opcije kao posljednje sredstvo, bilo kada milje uskoro istječu ili je preostalo vrlo malo milja prije datuma isteka.



10) Ponude bonus milja – Ako vam je potrebno još nekoliko milja da zaradite toliko iščekivano besplatno putovanje, brojne stranice navode ažurirane ponude bonus milja i kupnje milja. Mnoge od ovih ponuda ne zahtijevaju da letite, ali svejedno vam mogu priskrbiti dodatne milje za putovanje iz snova.

Ako sve te metode ne uspiju, neke kartice s kilometražom omogućuju pretvaranje milja u bodove i zatim natrag u milje kod financijski boljeg prijevoznika. Međutim, konverzija bi se mogla naplatiti.

Kada koristite svoju kreditnu karticu za kilometražu, postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir kako biste zaradili to besplatno ili smanjeno putovanje. Vrijeme vaše rezervacije putovanja (rezervacija 6 mjeseci ranije ima više šanse za osvajanje besplatnih mjesta), fleksibilnost s datumima putovanja, uključujući putovanja izvan sezone, kao i putovanja radnim danima, mogu vam osigurati ponudu putovanja kakvu želite. Međutim, preporuča se da vlasnici kartica unaprijed istraže programe nagrađivanja. Točnije, budite svjesni prihvatljivosti vaših skupljenih milja na kartici kilometraže. Kod određenih zračnih prijevoznika ili web-mjesta možda neće biti moguće iskoristiti prikupljene milje ili zaraditi milje na posebnim sniženim cijenama ili rutama. Kartice s kilometražom nude velike pogodnosti kako čestim tako i rijetkim putnicima. Međutim, ako želite dobiti maksimalnu korist, bitno je pročitati sitna slova i uvjete prije nego što se stvarno prijavite za jedan.