HEKLANJE

Kreditne kartice: početak i mjere opreza

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice postale su dio našeg svakodnevnog života ovih dana i teško je zamisliti dan bez udobnosti kreditne kartice u vašem novčaniku. Međutim, pogodnost dolazi s rizicima koji nastaju zbog našeg nemara. Čim vaša kreditna kartica stigne, slijedite nekoliko koraka kako biste izbjegli neugodnosti.

Prvi korak s novom kreditnom karticom



Trebali biste propisno potpisati kreditnu karticu čim je primite. Odmah prijavite pogreške (ako ih ima) kartičarskoj kući. Trebali biste na sigurno čuvati važne brojeve koje ćete koristiti u slučaju gubitka/krađe kreditne kartice, svoj PIN broj i bankovne podatke kao što su lozinka i uvjeti, opcije plaćanja i vodič za aktivaciju. Pomaže držati osobnu iskaznicu uz svoju kreditnu karticu, što bi moglo biti zgodno ako naiđete na nepodudaranje potpisa ili bilo kakav problem tijekom bilo koje transakcije putem vaše kreditne kartice.

Mjere opreza s kreditnim karticama

Korištenje kreditnih kartica poziva na oprez kako biste izbjegli prevaru svog teško zarađenog novca. U svim okolnostima trebali biste izbjegavati predaju svoje kreditne kartice ili podataka o njoj nekom drugom poput svojih prijatelja. Trebali biste izbjegavati korištenje bežičnih ili mobilnih telefona dok priopćavate podatke o svojoj kreditnoj kartici, jer je lakše presresti radio valove. Prilikom predaje kreditne kartice službeniku na benzinskoj postaji budite oprezni jer on može kopirati vaš 16-znamenkasti broj kartice i datum isteka prilikom zamjene nekoliko puta, što se može zloupotrijebiti za prijevaru. Tijekom internetske transakcije putem vaše kreditne kartice trebali biste proći kroz uvjete i odredbe, kao i politiku privatnosti web-mjesta/tvrtke budući da se na ovoj platformi podaci o vašoj kreditnoj kartici mogu hakirati od strane zlobnika.

Kreditne kartice postale su sigurnije s vladinim i drugim agencijama koje su poduzele korake za njihovu sigurnost i smanjile neugodnosti za potrošače. Čak i tada, na vama je da poduzmete korake kako biste osigurali svoju kreditnu karticu i podatke, počevši s izbjegavanjem koraka od trenutka kada vaša kreditna kartica stigne.