HEKLANJE

4 koraka do uspjeha u web razvoju

TEMU APP 100 E KUPON

Ako planirate postati ozbiljan igrač u svijetu web dizajna, trebali biste sada što naučiti i otkriti. Evo kratkog popisa koji vam daje pregled vaših potreba.

1. Naučite HTML
Prije nego počnete stvarati web stranice trebali biste savladati HTML. Ovo je ključni element za početak objavljivanja dokumenata na webu. Ovo zvuči prilično očito, ali postoje neki elementi koje biste trebali razumjeti, poput elementa oznake koji će obrascu dodati veliku upotrebljivost.



2. Master Cascading Style Sheets (CSS)
Ne mogu ovo dovoljno naglasiti. NEMOJTE KORISTITI TABLICE ZA SVOJ IZGLED!

Je li jasno? Nemoj, samo nemoj. Zašto? Jer rade protiv vas umjesto za vas. Možete imati puno više kontrole nad svojim izgledom, dizajnom i bojama ako koristite 100% CSS.

1. CSS je jednostavan
2. CSS se brzo stvara
3. CSS je munjevito brz kada se vaše web mjesto učitava
4. CSS je lako mijenjati

Zato zaboravite raspored tablica i počnite koristiti stilove. Zaista će vam se svidjeti stvari koje možete postići kada ih svladate.

3. Naučite jezik na strani poslužitelja
Ovo je potrebno za izradu dinamičnih web stranica poput foruma. PHP i ASP izvrstan su primjer. Morat ćete razumjeti što možete učiniti s tim jezicima i početi ih koristiti.

Bez jezika na strani poslužitelja vaša je web-mjesta stvarno teško održavati i zadat će vam težak posao u stvaranju učinkovite strukture web-mjesta.
4. Naučite jezik baze podataka

Preporučujem učenje MySQL-a budući da je ovo baza podataka otvorenog koda i instalirana je na većini pružatelja usluga hostinga u kombinaciji s PHP-om.



Baza podataka nije ništa drugo nego neke tablice s podacima. Podatke možete odabrati pomoću upita kao što su:

SELECT
Kako sve više i više korisnika interneta dolazi na mrežu kako bi ostvarili pasivni prihod, počinju tražiti web stranice koje bi im mogle pomoći u stvaranju pasivnih tokova prihoda bilo putem provizija, korisničkih klikova ili pojavljivanja stranica. Internetski poduzetnici sada počinju graditi ili stjecati potencijalne stranice i preokrenuti ih kupcima za dobru zaradu.

Iako je promet ključno područje koje većina ljudi razmatra pri kupnji web stranice, drugi kriteriji također su važni za rad web stranice i dugoročnu isplativost. Ovaj članak će vam pomoći da prodate svoje web mjesto ako nemate puno prometa.



Prva tehnika je spomenuti koliko je lako održavati i voditi stranicu nakon prijenosa vlasništva. Idealno bi mjesto moglo automatski ažurirati svoj sadržaj koristeći jedinstven i svjež sadržaj. Neki webmasteri koriste RSS kanale za dinamičko učitavanje svojih stranica svježim sadržajem tako da tražilica češće indeksira njihove stranice. Većina kupaca bit će više nego sretna kupiti stranicu koja od njih ne zahtijeva pisanje sadržaja i održavanje. Vrlo je preporučljivo ne imati web mjesto koje sadrži 100% RSS feedove jer to neće dati dobre rezultate na ljestvici tražilica.

Još jedna korisna tehnika je naglašavanje mogućnosti zarađivanja vaše stranice. Svi kupci web stranica traže jednostavan način generiranja pasivnih tokova prihoda. Na primjer, obično uključujem recenziju proizvoda Google Adsense, ClickBank i Amazon na svoju stranicu i osiguravam da novi vlasnik može lako promijeniti ID pridruženog partnera. Ovo je vrlo učinkovita metoda koju većina kupaca nema ništa protiv plaćanja.

Treća tehnika je jednostavnost prijenosa. Većina kupaca web stranica nije tehnički obučena i stoga neki možda čak i ne znaju kako instalirati bazu podataka na web poslužitelj. Uvijek je lako prodati web-mjesto za koje nije potrebna baza podataka i kupac će to cijeniti jer bi te web-mjesta mogao preprodavati iu budućnosti. Ako web mjesto koje prodajete uključuje rad s bazom podataka, možda ćete morati pružiti podršku nakon dogovora kako biste bili sigurni da sve teče glatko.



Posljednja tehnika će uvjeriti kupce da će se vaša stranica nakon dogovora pokazati vrijednom. To zahtijeva da imate jednu ili dvije web stranice koje generiraju profit s istim modelom web stranica koje prodajete. Kada prodajete svoje nove stranice, navedite primjere da sada ostvarujete pasivni prihod od svojih starih stranica i pokažite dokaze kada je to potrebno.

Gore navedene tehnike iznimno su moćne, posebno kada ih kombinirate s izvrsnim prodajnim nastupom.

TLC za umorne nožne prste

Stopala: Vode nas bilo gdje i kamo god želimo ići, ali također podnose mnogo zlostavljanja. Tipičan dan hodanja stvara silu