HEKLANJE

Kako napraviti omatanje tijela kod kuće

TEMU APP 100 E KUPON

Omatanje tijela je tretman ljepote koji pomaže u toniranju i zatezanju tijela, poboljšava cirkulaciju i detoksicira tijelo. Postoje mnoga lječilišta koja nude različite vrste obloga za tijelo poput obloga od čokolade, aloe vere, morskih algi itd. Oblozi za tijelo u osnovi djeluju u dvije faze kroz upijanje i stiskanje. Omatanjem tijela otvaraju se pore i izvlači ili upija tekućina oblogom. Ova faza se naziva faza upijanja obloge za tijelo. Nakon što se tekućine izvade, između stanica ostaju prazni džepovi koji, kada se stisnu zajedno, čine tijelo tanjim i vitkijim nego prije. To se naziva faza cijeđenja.

Nemaju svi vremena i strpljenja otići u toplice na omatanje tijela. Tada se trebate djelomično ili cijelo tijelo zamotati u privatnosti svog doma uz pomoć kućnih zamotavanja. Na ovaj način ne samo da štedite vrijeme, već i novac jer komplet u osnovi košta oko 1/3 onoga što salon može naplatiti za isti omot!



Prilikom primjene obloga za tijelo kod kuće, potrebno je odabrati mjesto u kući gdje vas neće ometati sat vremena. Trebate malo prostora gdje možete udobno leći. Da biste to učinili, možete staviti madrac za kampiranje na pod ili plastičnu plahtu kako biste izbjegli. Kada je ovo spremno, držite pri ruci nekoliko ručnika da se obrišete nakon omatanja i deku da se ugrijete, ako je potrebno.

Sljedeći korak je miješanje obloge za tijelo i nanošenje na tijelo, kao što biste nanijeli losion za sunčanje. Zatim se pokrivači moraju omotati oko tijela. Sjednite u ovoj oblogi pola sata do sat vremena, a onda kada se umijete sigurno ćete biti sretni gledajući svoje tijelo koje je postalo vitkije i kompaktnije. Međutim, postoje neki savjeti koje treba imati na umu prilikom nanošenja obloga za tijelo.

Prije nanošenja obloga uvijek je bolje istuširati se toplom vodom jer se na taj način otvaraju pore na tijelu i olakšava bolje upijanje obloga. Termalna deka se može koristiti da se ugrijete ako vam je hladno s pokrivalom za tijelo. Uvijek je bolje piti puno vode i prije i nakon omatanja tijela koje pomaže u ispiranju toksina. Također je preporučljivo kloniti se kofeina, gaziranih napitaka, šećera, pržene masne hrane i alkohola 48 sati nakon omatanja kako biste iskusili bolji učinak omatanja.

Ovaj se članak koristi samo u informativne svrhe. Ovdje sadržane informacije nisu namijenjene za korištenje umjesto ili u kombinaciji s profesionalnim savjetima o omatanju tijela.