HEKLANJE

Kako mikrovalne pećnice mogu zagrijati hranu u vrlo kratkom vremenu?

TEMU APP 100 E KUPON

Mikrovalne pećnice jedna su od stvari koju u modernom svijetu najviše koristimo za podgrijavanje obroka ili za pripremu gotovih jela. Budući da se brzo zagrijavaju, radije ih vole ljudi koji nemaju vremena. Dovoljna je i njihova ušteda vremena i praktičnost kako bi ih učinili posebnima. Pa, kako mikrovalne pećnice mogu zagrijati nešto što bi obično trebalo više vremena da se tako brzo zagrije?
U usporedbi s ostalim pećnicama, mikrovalne pećnice, koje se proizvode samo za grijanje hrane, mogu proces zagrijavanja obaviti u vrlo kratkom vremenu. Mikrovalne pećnice koriste radio valove dok griju hranu. Mikrovalne pećnice koriste radio valove s frekvencijom od oko 2,5 gigaherca (milijarda Imaju dva svojstva: Apsorbiraju ih voda, ulje i šećer. Apsorbirani mikrovalnici uzrokuju atomsko gibanje koje proizvodi toplinu. S druge strane, mnoge vrste plastike, stakla ili keramike ne apsorbiraju mikrovalne pećnice u ovom rasponu , dok metali u potpunosti odražavaju te valove, stoga se preporučuje korištenje plastičnih, staklenih ili keramičkih posuda u mikrovalnim pećnicama.
Tijekom postupka zagrijavanja u mikrovalnim pećnicama, radio valovi ispušteni na hrani ulaze u hranu i potiču molekule vode i ulja u strukturi hrane, odnosno nema vanjskog provođenja topline. Zagrijavanje proizlazi iz stimulacije molekula isti i svi zajedno. Radio valovi koji se koriste u pećnicama magnetski utječu na molekule vode, ulja ili šećera hrane koja se zagrijava. Ova interakcija pretvara se u intermolekularnu kinetičku energiju, omogućujući hrani da se zagrije.

Heklanje kao Dar

Heklanje postaje dar koji heklači nesebično dijele sa svijetom oko sebe. Kroz ovu vještinu, heklači shvaćaju da je darivanje više