HEKLANJE

Affiliate marketing: zašto je to jedan od najisplativijih načina za oglašavanje vašeg poslovanja

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li ikada čuli za affiliate programe? To su oblici internetskog oglašavanja koji nagrađuju podružnice za privlačenje prometa oglašivaču ili za druge transakcije. Oglašivač plaća affiliate-u da postavi vezu na njihovu web stranicu, a affiliate zauzvrat šalje promet oglašivaču. Jednostavno rečeno, radi se o plaćanju provizija ljudima koji vam pomažu u prodaji. Tako je jednostavno. NE.

Affiliate marketing ima svoje uspone i padove. Moglo bi biti iscrpljujuće ako niste naoružani ažuriranim informacijama i tehničkim uputama. Ali jedini cilj ovog članka je doprijeti do vas, a ne psovati affiliate marketing.



Evo sljedećih razloga zašto se web trgovci zaluđuju nad filijalnim marketingom kao oblikom internetskog oglašavanja.

1. Niska cijena

Mnogi se boje pokrenuti posao od kuće zbog potrebnog kapitala. U affiliate marketingu, ne morate potrošiti puno da biste počeli zarađivati u moolahu.

2. Zalihe nisu uključene

Galama oko upravljanja proizvodima može biti vrlo stresna. Inventar se ne mora održavati. Trgovac obavlja potrebno održavanje.

3. Neograničen prihod putem poluge

Kada imate plaćen posao, vaš mjesečni prihod uglavnom ovisi o tome idete li na posao ili ne. S affiliate marketingom vaši bi suradnici mogli dovesti promet na vašu web-lokaciju, a da ne morate ni prstom maknuti nakon što im date tekst oglasa i veze. Iako ne zarađuje svaki trgovac na webu neograničeno, još uvijek je činjenica da su sve potrebne stvari za oglašivača ili trgovca na Internetu sve potrebne kako bi bili uspješni.



4. Idite širom svijeta

S affiliate marketingom imate posla s globalnim tržištem. Sve što trebate učiniti je odabrati nišni proizvod i pripremiti sve potrebne alate za svoje podružnice kako bi doveli promet s bilo kojeg mjesta na vašu web stranicu.

5. Nizak rizik



Glavni razlog za entuzijazam internet trgovaca s affiliate marketingom je njegov nizak faktor rizika. Posebno za one s malim budžetom odvojenim za oglašavanje, affiliate marketing je pravi način za to.

6. Nema vremena zatvaranja

Uz affiliate marketing, vaša tvrtka radi svake sekunde u danu dok ciljate na svjetsko tržište! Što može biti bolje od toga?



Ali sve će to propasti ako nemate pravi nišni proizvod i sve druge važne alate za postizanje uspjeha u affiliate marketingu, tj. web stranicu s dobrim SEO-om. Stoga je bolje da prvo poradite na ovome prije nego ikada uzmete u obzir te prednosti.