HEKLANJE

Kreditne kartice: praktičnost i kontroverze

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice, ove dvije riječi nekima mogu zvučati kao upozorenje, a drugima učiniti da vide crveno. Ali kreditne kartice, kao i bilo koji drugi proizvodi ili usluge, prilagođene su potrošačima i dizajnirane da pomognu potrošaču da svoj rad i život učine ugodnijim i bez muke. Kao i svaki drugi proizvod ili usluga, kreditne kartice također mogu postati izvor smetnji za vas ako potrošač ne rukuje marljivo s kreditnim karticama.

Pogodnost putem kreditnih kartica:



Kreditne kartice možemo koristiti u hitnim slučajevima kada ostanemo bez gotovine. Osim što nekima predstavljaju luksuz, kreditne kartice dobro dođu na putovanjima u inozemstvo. Kreditne kartice ne samo da smanjuju potrebu za nošenjem gotovine (čineći naše novčanike lakšima), one također smanjuju rizik od gubitka gotovine. U slučaju gubitka kreditne kartice, sve što trebate učiniti je prijaviti gubitak i zatražiti zamjenu ili gašenje prethodne kreditne kartice.

Uzroci neugodnosti:

Kreditna kartica može postati izvor problema ako njome ne upravljamo pažljivo i marljivo. Ne bismo trebali imati više kreditnih kartica nego što nam je potrebno. Također, pravljenje mjesečnog proračuna sprječava nas da potrošimo više od onoga što je potrebno. Postavljanje prioriteta i potrošnja u skladu s tim također štedi tjeskobu i potrebu bježanja od vjerovnika. Moramo identificirati razloge naših nagomilanih dugova i priznati ih poduzimanjem koraka da ih ispravimo.

Rješavanje problema povezanih s kreditnim karticama:

Pomoć kreditnih savjetnika može riješiti probleme povezane s nenaplativim dugovima koji proizlaze iz naših kreditnih kartica. Ovi nam savjetnici ne samo da nam pomažu da posložimo svoje financijske prioritete; također nas upoznaju sa zakonima koji se odnose na otplatu duga. Savezni zakon, Zakon o poštenoj naplati dugova, postavio je smjernice o praksama naplate dugova koje poduzimaju financijske institucije i protiv uznemiravanja potrošača.

Također bismo trebali biti u stalnom kontaktu s vjerovnicima kako bismo znali koliko dugujemo, naše limite i rokove. Kreditne kartice su namijenjene za našu udobnost i njihovim odgovornim korištenjem možemo iskoristiti prednosti njihovih usluga.

Savjeti za blistavo bijele zube

Za održavanje vaše biserne bjeloočnice postoji više od malo četkanja i neobičnog posjeta stomatologu. Pogledajte ove stomatološke upute koje treba

Različite vrste toplica

Obično smo spremni potrošiti mnogo novca na odjeću, hranu, putovanja i luksuz života. Međutim, odlazak u toplice i trošenje novca