HEKLANJE

Kreditne kartice s godišnjom naknadom

TEMU APP 100 E KUPON

Većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice ponudit će premium opciju za svoje kupce kreditnih kartica, a to će općenito biti kreditna kartica koju ćete imati opciju plaćanja. Ove će kreditne kartice u većini slučajeva imati naziv kao što je zlatna kartica ili platinasta kartica i mnogi će ih kupci kupiti jednostavno zbog prestiža koji navodno nude. Međutim, takve kartice općenito će također nuditi stvarne pogodnosti svojim klijentima kao što su smanjene kamatne stope na vaš saldo, veći limit potrošnje, bolji uvjeti i odredbe, atraktivne sheme nagrađivanja i druge pogodnosti.

Možda ćete uvidjeti da će prednosti ovih kartica opravdati plaćanje pretplate za karticu. Dok će naknada za pretplatu biti fiksni iznos koji plaćate mjesečno ili godišnje, možete odlučiti da ćete to i više povratiti s boljim uvjetima i pogodnostima premium kartice. Ipak, morat ćete pažljivo razmotriti prednosti kartice prije nego što je odlučite platiti, jer ćete morati vidjeti da poticaji zapravo nadmašuju troškove pretplate. Međutim, s obzirom na vrlo atraktivne stope koje su danas dostupne s kreditnim karticama, kao što su ponude od 0% i drugi programi nagrađivanja, pružateljima premium kartica bit će sve teže uvjeriti kupce da su njihove zlatne i platinaste kartice vrijedne plaćanja.



Postoji još jedna vrsta kreditne kartice koju klijenti moraju platiti. To su kreditne kartice visokog rizika ili kartice za klijente s lošim kreditnim rejtingom. Kada imate lošu kreditnu ocjenu, postaje teže pronaći kreditnu karticu koja će vas odobriti. Općenito, uvjeti će postati manje privlačni i morat ćete platiti veće kamate na iznose koje posuđujete. Kako se vaša kreditna ocjena pogoršava, uvjeti postaju sve gori i možda ćete otkriti da je jedini način da vam se odobri kreditna kartica ako platite naknadu. Ova naknada može biti mjesečna ili godišnja i razlikuje se od tvrtke do tvrtke.

Iako možete odlučiti da plaćanje kreditnom karticom nije vrijedno gnjavaže, postoji jedna korist od toga. Ako pokažete da možete odgovorno postupati s dugovima i da ne upadnete u probleme s otplatama po kartici, možda ćete moći poboljšati svoj kreditni rejting tako što ćete sve otplate koje dugujete po kartici izvršiti na vrijeme. Jedina stvar na koju ćete morati pripaziti je da ne dopustite da vam kartica izmakne kontroli i jednostavno poveća vaše kreditne probleme.