HEKLANJE

Kreditne ocjene i kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne ocjene ili kreditni rezultat evidencija je obrasca potrošnje osobe u vezi s kreditnim karticama i načinima otplate. Financijske institucije, posebno kartičarske kuće i zajmodavci, vode evidenciju o kreditnim izjavama klijenata, njihovoj evidenciji plaćanja i svim kašnjenjima/nemogućnostima otplate i kamatama koje se plaćaju zbog kašnjenja u otplati kredita.

Načini da povećate svoj kreditni rejting



Budući da je kreditna kartica izvor ocjena, postaje potrebno ne samo redovito koristiti svoju kreditnu karticu, već je i marljivo koristiti. Nakon što ste odabrali pravu vrstu kreditne kartice s odgovarajućim limitom i kamatama, morate početi koristiti svoju kreditnu karticu za male i redovite transakcije, koje možete lako otplaćivati na kraju mjeseca. Redovita transakcija je važna, jer se svaka transakcija vidi na vašem kreditnom izvješću. Morate imati manje, vjerojatno samo jedan račun jer vas to kvalificira za bonus dok iskorištavate kredit ili financirate svoj dom ili automobil.

Korištenje vaše kreditne kartice jednom godišnje ili odustajanje od naknadne otplate i podmirivanja duga na kraju godine možda vas neće smatrati dobrim u smislu kreditnog rejtinga, jer vaše kreditno izvješće uzima u obzir povijest plaćanja u posljednje tri godine. Bilo kakva odstupanja od strane kartičarske kuće u izdavanju vašeg izvoda ili računa treba ih odmah obavijestiti jer to može rezultirati kašnjenjem plaćanja ili lošom kreditnom sposobnošću. Kreditna kartica bi se mogla koristiti za mjesečno plaćanje računa, čime bi se vodila računa o urednosti korištenja, a manje transakcije mogu pomoći u održavanju potrebne kreditne sposobnosti. Također, redovite i male transakcije mogu vam pomoći da povećate svoj kreditni limit, što zauzvrat čini višu kreditnu ocjenu u kreditnom izvješću.

Redovita provjera vlastitog kreditnog izvješća drži vas u toku s onim što možete očekivati. Ako ne prekoračite kreditni limit i održite niska stanja, to bi vam pomoglo da dobijete dobre kreditne ocjene. Što je najvažnije od svega, bolje je otplatiti dospjeli iznos prije datuma dospijeća kako biste dobili bolji kreditni rejting.