HEKLANJE

Lasersko uklanjanje dlačica: upoznajte se s kvalifikacijama pružatelja usluga

TEMU APP 100 E KUPON

Lasersko uklanjanje dlačica brzo je rastući postupak koji pomaže tisućama ljudi da se riješe neželjenih dlačica. Najnoviji postupak koristi intenzivnu pulsirajuću svjetlost (IPL) za uništavanje folikula dlake i sprječavanje rasta folikula i dlačica na dulji vremenski period. Lasersko uklanjanje dlačica toliko je popularno zbog svoje preciznosti i uspješnosti. Ako razmišljate o laserskom uklanjanju dlačica, vaš je prvi korak pronaći nekoga tko je kvalificiran za izvođenje postupka. Važno je da su kvalificirani i iskusni za pružanje visokokvalitetnog postupka.

Pronalaženje stručnjaka za lasersko uklanjanje dlačica



Nije teško pronaći svog stručnjaka za lasersko uklanjanje dlačica. Provjerite ima li on ili ona certificirani odbor za dermatologiju. Ako u uredu radi više od jednog stručnjaka, saznajte je li svaki od njih certificiran. Ako će drugi član liječničkog osoblja izvoditi postupak, ta osoba treba biti registrirana medicinska sestra ili ovlašteni liječnik kako bi se osigurala pravilna njega i korištenje laserske opreme. Objekt u kojem će se vaš zahvat izvoditi mora biti čist i profesionalan. Ako je moguće, zatražite obilazak ustanove i gdje će se vaš postupak obaviti. Budite posebno oprezni pri odabiru stručnjaka jer je lasersko uklanjanje dlačica medicinski zahvat te ga tako treba i tretirati.

Državni zahtjevi za lasersko uklanjanje dlaka

Svaka država razlikuje se u načinu na koji se lasersko uklanjanje dlaka može izvesti. Morat ćete znati što vaša država zahtijeva i pobrinuti se da to razumije i vaš stručnjak. Državni zahtjevi podijeljeni su u četiri kategorije. Svaka kategorija navodi kako i tko može izvesti postupak unutar te određene države. U nastavku je kratko objašnjenje svake kategorije.

1) Samo liječnik: liječnik (MD) ili doktor osteopatske medicine (DO) mora zapravo ispaliti laser. Tada liječnik može zatražiti od PA, RN ili drugog ovlaštenog stručnjaka da koristi laser tijekom postupka uklanjanja dlačica.

2) Izravan: Laser može koristiti medicinski ili nemedicinski stručnjak (prema državnim zahtjevima), ali stručnjak mora ostati pod izravnim nadzorom doktora medicine ili doktora medicine, a također mora koristiti licencu i praksu liječnika. .

3) Nadzor: medicinski ili nemedicinski stručnjak može aktivirati laser i izvesti postupak pod nadzorom doktora medicine ili doktora medicine. Ovisno o stanju, liječnik može ili ne mora biti prisutan prilikom izvođenja postupka laserskog uklanjanja dlačica.

4) N/A: Država nema službene zahtjeve za postupke laserskog uklanjanja dlačica.



Lasersko uklanjanje dlačica jedan je od najnovijih kozmetičkih postupaka danas. Proces se sastoji u trajnom uklanjanju dlaka s bilo kojeg dijela vašeg tijela koji želite korištenjem svjetla određene valne duljine, koje se projicira u kožu pomoću laserskog ručnog instrumenta.

Ono što laser postiže, nakon što dosegne unutrašnjost kože, jest fokusiranje na pigment dlake. Laser uništava folikul dlake, ali ne oštećuje preostalo tkivo dlake oko njega.

Iako lasersko uklanjanje dlačica može biti vrlo učinkovito i tako je bilo za mnoge, ono je novo i, u usporedbi sa starijim tretmanima uklanjanja dlačica, relativno neprovjereno. To znači da doista još ne znamo koliko bi sigurno ili nesigurno moglo biti i potencijal za nuspojave. Drugi problem s novostima ovog postupka laserskog uklanjanja dlačica je taj što ga nitko nije koristio dovoljno dugo da bi imao kontinuitet statistike koja bi pokazala stopu odgovora na tretman laserskog uklanjanja dlačica i brzinu kojom dlačice ponovno izrastu nakon svaki tretman laserskog uklanjanja dlačica.



Dva najvažnija elementa koja treba uzeti u obzir pri kvalificiranju potencijalnih kandidata za lasersko uklanjanje dlaka su boja kože i kosa.

1. Boja kože. Svijetla koža olakšava lasersko uklanjanje dlačica. Zbog svjetlije pigmentacije, rezultati laserskog uklanjanja dlačica dolaze brže. Potrebno je manje tretmana, a postižu se bolji i brži rezultati. Osobe tamnije puti mogu se liječiti, ali rezultati su sporiji. Samo se moraju zadovoljiti spoznajom da će trebati više vremena da se vide rezultati i da će vjerojatno biti potreban veći broj tretmana.

2. Boja kose. Lasersko uklanjanje dlačica najbolje djeluje na tamnim dlačicama. Razlog razlike je pigment feomelanin koji se nalazi samo u crvenoj ili plavoj kosi. Laseru je vrlo teško prodrijeti kroz feomelanin. S druge strane, laser lako prolazi kroz eumelanin, pigment koji se nalazi u crnoj i smeđoj kosi.



Troškovi liječenja mogu iznositi više od 1000 dolara jer može biti potrebno više tretmana za postizanje optimalnih rezultata. To je uglavnom zbog činjenice da je lasersko uklanjanje dlaka najučinkovitije za dlake koje su u anagenoj fazi (faza rasta). Budući da kosa raste u ciklusima, nisu sve dlake u anagenoj fazi u bilo kojem trenutku. Stoga je potrebno više sesija za ciljanje dlačica dok su u anagenu.

Koliko i koliko dugo pojedinac reagira na potpuno uklanjanje dlačica laserskim uklanjanjem dlačica razlikuje se od slučaja do slučaja. Dakle, nijedna klinika za uklanjanje dlačica ne može jamčiti 100% trajne rezultate do određenog razdoblja. Potrošačima se ipak savjetuje da se posavjetuju s ovlaštenim profesionalnim i renomiranim centrima za lasersko uklanjanje dlačica.

Najbolji web hosting na mreži

Dok tražite najbolji web hosting na mreži, možda ćete otkriti da postoji zbunjujući niz mogućnosti za odabir. Vani postoji toliko