HEKLANJE

Lubenica, sastojak za njegu kože

TEMU APP 100 E KUPON

Lubenica se može nazvati i više od sredstva za gašenje žeđi. S toliko dobrobiti koje se nalaze u njegovom nazivu, nije slučajnost da se mnogima navodi kao jedno od omiljenih voća. Koristi se u mnogim oblicima kao što su svježi sokovi, smoothieji, kao i kiseli krastavci ovisno o vašem ukusu. Kako je bogat masnoćama i bjelančevinama, naširoko se koristi kao omiljena grickalica.

Porcije lubenice dnevno mogle bi vam dugoročno pomoći. Pomaže vam kod stanja poput astme, ateroskleroze, dijabetesa, raka debelog crijeva i artritisa. Ima najbolji prirodni izvor antioksidansa. Ovi antioksidansi pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala u tijelu. Slobodni radikali mogu uzrokovati mnogo štete vašem tijelu.



Lubenica je vrlo korisna za uklanjanje mrlja na koži. Smatralo se da je to jedan od dragocjenih darova američkih domorodaca. Bogat vitaminima A, B i C održava kožu svježom, blistavom i hidratiziranom. Kiseline u voću djeluju kao piling.

Ulje sjemenki lubenice također je korisno za vaše tijelo. Prisutnost omega 6 i omega 9 esencijalnih masnih kiselina neizmjerno pomaže koži. Ovo ulje ima vrlo dobru razinu upijanja koje lako prodire u kožu i otapa naslage sebuma.

Dokazuje se dobrim za njegu kože, zbog svojih hidratantnih svojstava. Nemasno ulje pomaže zagladiti kožu vraćajući joj elastičnost. Naširoko se koristi kao ulje za masažu, ulje za bebe, njege lica, kreme za lice, solne pilinge, kupku za tuširanje kao i ulje za kosu.

Nekoliko recepata za uljepšavanje

Toner od lubenice

Trebat će vam 1 šalica komadića lubenice, 2 žlice. hamamelis (grm) i 2 žlice. voda.

Priprema: Komadiće lubenice izmiksajte u blenderu. Procijedite tekućinu. U izmiksani sok dodajte hamamelis i vodu. Utapkajte ovaj sok na lice koristeći vatu. Ova mješavina je bogata šećerom i vitaminima poput A i B. Snažna adstringentna svojstva i sadržaj vode daju svježe i čisto lice.



Djeluje kao piling

Zgnječite šalicu komadića lubenice i zatim ovu pastu nanesite na lice. Pronađite mjesto za opuštanje na 10 minuta. Isperite kasnije. To je proces prirodnog faceliftinga koji pomaže u čišćenju i zatezanju kože.

Za suhu kožu



Zgnječite šalicu komadića lubenice pomiješanih s bananom. Banana djeluje kao vezivno sredstvo koje pojačava učinak lubenice.

Za masnu kožu

Jogurt i lubenica odlična su kombinacija za masnu kožu. Nanošenjem ove mješavine na lice pomažete u procesu pilinga. Mliječna kiselina u jogurtu čini čuda na vašoj koži.



Upozorenje: Čitatelj ovog članka trebao bi se pridržavati svih mjera opreza dok slijedi upute o receptima iz ovog članka. Izbjegavajte korištenje bilo kojeg od ovih proizvoda ako ste alergični na njih. Odgovornost leži na čitatelju, a ne na stranici ili piscu.