HEKLANJE

Kako pronaći dobre kartice za prijenos stanja

TEMU APP 100 E KUPON

Ako imate kreditnu karticu, vjerojatno ćete imati dug, ali možete uštedjeti malo bogatstvo na otplati prijenosom nepodmirenog duga s jedne kreditne kartice na drugu kreditnu karticu. Prijenosi stanja kreditne kartice jednostavna su opcija za upravljanje kreditom. Neki ljudi mijenjaju svoje stanje s kartice na karticu kako bi iskoristili svaku novu ponudu. To je poznato kao skakanje kartice ili surfanje po stopama.

Ponude prijenosa stanja kreditne kartice također se mogu koristiti za smanjenje kamata plaćenih na bankovne ili druge zajmove. Ako je kreditni limit dovoljno visok, možda ćete moći u potpunosti otplatiti zajmove. Neke kreditne kartice daju provjere kreditne kartice u tu svrhu, ali morate biti oprezni. Neki čekovi kreditne kartice imaju više kamatne stope od same kreditne kartice, pa pažljivo pročitajte sitna slova. Neke kreditne kartice također vam omogućuju prijenos stanja s kartica trgovine. Ovo može biti korisno nakon intenzivne kupnje!



Vrste prijenosa stanja

Postoje dvije glavne vrste ponude prijenosa stanja kreditne kartice. Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice nude korisnicima mogućnost prijenosa stanja po stopi od 0% na određeno razdoblje, poput šest ili devet mjeseci. Nakon što ova ponuda istekne, kamatna stopa na preneseno stanje će se vratiti na standardnu varijabilnu stopu, koja će vjerojatno biti znatno viša.

Najbolji način da iskoristite ponude prijenosa stanja od 0% bez viših kamata je nabaviti novu kreditnu karticu otprilike mjesec dana prije isteka ponude prijenosa stanja. Zatim možete prenijeti nepodmireni dug na staroj kreditnoj kartici na novu karticu i nastaviti štedjeti novac na otplati kreditne kartice. Ne zaboravite da se ne prijavite za previše novih kartica odjednom, jer to može oštetiti vaš kreditni rejting.

Druga vrsta ponude prijenosa stanja je ona koja nudi fiksnu stopu na preneseni novac sve dok je na kreditnoj kartici. Ovo može biti dobra opcija ako trenutno plaćate kamate po višoj stopi. Ove ponude obično nude stopu od oko 5%, što je znatno niže od standardnih kamatnih stopa. Uz ovu vrstu ponude, nema potrebe brinuti o prijenosu stanja svakih nekoliko mjeseci.

Cijene kupnje kreditnom karticom

Kod ove vrste ponude najbolje je provjeriti tečaj koji vrijedi za kupnju. Kreditne kartice koje nude nisku stopu prijenosa stanja često imaju višu stopu za bilo kakvu potrošnju na kreditnoj kartici. Također je uobičajeno da sva plaćanja koja izvršite prvo uzimate s ukupnog iznosa niže stope, što znači da biste na kraju mogli platiti prilično malo za potrošnju na kartici.

Svaka vrsta ponude prijenosa stanja ima prednosti ovisno o iznosu duga koji imate, načinu na koji trošite i načinu na koji planirate otplatiti stanje kreditne kartice. Neke kreditne kartice i kartice trgovina imaju godišnje stope u postocima koje su znatno veće od 20%. Kupovanje kartice za prijenos stanja moglo bi uštedjeti stotine.