HEKLANJE

Luksuzna formula za kosu

TEMU APP 100 E KUPON

Koja žena ne sanja o zdravoj i lijepoj kosi?! Što biste trebali učiniti kako bi vaša kosa uvijek izgledala njegovano, a frizura bila moderna i moderna? Prije svega, važno je shvatiti da je zdravlje i ljepota kose u vašim rukama. Napokon, sve nije tako teško kako bi se u početku moglo činiti: malo elementarnih istina, malo pažnje prema sebi, plus pažljiva briga – i za nekoliko tjedana primijetit ćete promjenu nabolje. A glavne točke njege kose su kako slijedi.
Odabir frizure. Tipično, frizeri za osnovu uzimaju pet vrsta lica: ovalne, okrugle, pravokutne, trokutaste i četvrtaste. Ako je vaše lice ovalno, možete sigurno nositi bilo koju frizuru. Ženama okruglog lica u šišanju trebaju prevladati okomite crte. Odgovara im bujna visoka frizura .s kosim ili ravnim šiškama, kao i asimetrično oblikovanu kosu sa strane. Preporučena duljina kose je srednja. S pravokutnim licem preporučuju se šišanje poput stupnjevanog kvadrata. Za žene s trokutastim licem možete nositi bočni prasak koji pokriva veći dio čela i proteže se do obrva. Preporučuje se svjetlosni bouffant. Učinit će visoka frizura s gustim ravnim šiškama. Općenito, kontrastne frizure koje kombiniraju ravne šiške i kovrče su dobre. Ako imate četvrtasto lice, najbolje je da nosite kratku frizuru. Asimetrične frizure također su dobre za ovu vrstu lica – kosa s jedne strane dulja je od one s druge, bočni razdjeljak.
Da biste pravilno odabrali šišanje, važno je uzeti u obzir stanje kose. Morate pravilno odrediti svoj tip kose – normalnu, suhu, masnu, mješovitu – i na temelju toga odabrati proizvode za njegu. Napokon, pravilna njega kose jamstvo je njihova dobrog izgleda. Najbolje je potražiti savjet kod frizera.
Pranje kose. Možete prati kosu koliko god želite. Glavna stvar je kako to radite. Prvo, najbolje je kosu oprati prokuhanom vodom. Voda iz slavine treba omekšati dodavanjem 1 žličice sode bikarbone ili glicerina u 1 litru vode. Optimalna temperatura vode je 35-45 stupnjeva. Što je kosa masnija, to je voda hladnija. Također je vrlo važno kako nanosite šampon. Zapamtite: prvo ga morate trljati dlanovima dok se ne stvori pjena, a tek onda laganim umasiravanjem u trbuh. Savjetujem vam da isperite kosu samo dobivenom pjenom. Morate primijeniti šampon najmanje dva puta: terapeutski učinak šampona javlja se tek drugom primjenom. Također ne zaboravite vrlo temeljito isprati kosu nakon upotrebe šampona i drugih proizvoda. Što se tiče ispiranja kose, mora se primijeniti! Zahvaljujući njoj, kosa se brže suši, lakše se raščešljava i postaje elastičnija. Bolje je kupiti šampon i balzam iste marke – međusobno odgovaraju po sastavu. Ne zanemarujte ovo pravilo: proizvodi različitih proizvođača ne donose korist vašoj kosi, a u nekim slučajevima čak mogu izazvati alergije.
Najbolji način da kosu osušite je prirodna, ponekad koristeći topli ručnik. Međutim, ako vaša frizura zahtijeva oblikovanje, kosu osušite fenom u hladnom načinu rada, držeći je najmanje 20 cm od glave. Važno je zrak od korijena kose usmjeriti prema vrhovima. To je jedini način da kosa ostane glatka i sjajna.

Okrutno smo prevareni

Okrutno smo prevareni, rekavši da da bismo imali novac, moramo raditi ono što donosi novac. Samo ovako i ništa drugo.

Domaći sajmovi i Inozemni sajmovi

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je nova dva javna poziva u okviru Poduzetničkog impulsa iz prvog programskog područja: MINPO, http://minpo.hr/default.aspx?id=4139