HEKLANJE

Maksimiziranje nagrada na kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

U svojoj potrazi da vas navedu da se prijavite za njihovu kreditnu karticu, banke i financijske institucije smišljaju sve veće i veće poticaje kako bi vas privukle. Frequent flyer milje ustupile su mjesto benzinskim miljama koje su otvorile vrata za gotovinske rabate i nagradne bodove koji se mogu koristiti kod ‘naših finih trgovaca članova’. Kada je većina drugih stvari jednaka (APR, godišnje naknade, naknade za prijenose itd.), stil nagradnih bodova i način na koji ih možete iskoristiti mogu biti odlučujući čimbenik pri izboru kartice koju ćete staviti u svoj novčanik.
Jedna od vaših najboljih opcija za kreditnu karticu ovih dana je jedna od trenutnih vrsta koja nudi veće nagrade/rabate za kupnje na benzinskim postajama, u trgovinama i supermarketima. Te takozvane ‘svakodnevne kupnje’ tržište su koje tvrtke koje izdaju kreditne kartice žele osvojiti. To je razlog zašto je veliki poticaj da se istakne pogodnost korištenja kreditne kartice za stvari kao što je kupnja namirnica – sjajan način da pratite svoje kupnje, ističu – kupnju benzina i druge svakodnevne slučajeve. Kako bi vas potaknuli na to, nude nagrade i povrat gotovine za te kupnje koji su veći od onih za druge kupnje.

Pogledajte ponudu kreditnih kartica American Expressa, Blue Cash. Kartica nudi početni APR od 0% za prvih šest mjeseci. Nakon toga, APR je od 11,2% do 16,2%, ovisno o vašem kreditnom izvješću. Nema godišnje naknade, nema naknade za prijenos stanja, a APR za prijenos stanja iznosi 4,99% za vrijeme trajanja stanja. Već sada izgleda kao vrlo dobra ponuda.



Dodajte, međutim, program nagrađivanja gotovine i dobit ćete kreditnu karticu koja vam zapravo može UŠTEDITI novac. Ako svaki mjesec u cijelosti otplaćujete svoje stanje na vrijeme, NEMA KAMATA 20 dana ni na jednu vašu kupnju. Program nagrada nudi vam 1% povrata na sve vaše ‘svakodnevne kupnje’ do prvih 6500 USD koje platite svojom karticom. Osim toga, dobit ćete 0,5% na sve druge kupnje koje naplatite na svojoj kartici. Ako naplatite više od 6500 dolara na svojoj American Express Blue Cash kartici, vaš gotovinski rabat ide do 5% na svakodnevne kupnje i 1% na sve ostale.

Kako se to slaže? Ako ste planirali 125 USD tjedno za namirnice, to je 6500 USD za godinu. Platite to na svoju Blue Cash karticu I PLATITE RAČUN UNUTAR RAZDOBLJA ODGODE, i uštedjet ćete 65 USD na namirnicama za godinu. Ako se toga pridržavate i također plaćate benzin svojom Blue Cash karticom, dobit ćete 5% povrata od tih kupnji – budući da vas samo kupnja namirnica svrstava u kategoriju od 5%. Ako trošite do 40 USD tjedno, to je još 104 USD uštede tijekom godine.

Doduše, potpuno iskorištavanje prednosti te vrste Cashback programa nagrađivanja zahtijeva disciplinu i promišljenost – ali nije tako teško kako zvuči. To samo znači da o svojoj kreditnoj kartici razmišljate kao o još jednom računu koji u cijelosti plaćate svaki mjesec. I to je, uostalom, najbolji i najčešći savjet koji daju financijski stručnjaci.