HEKLANJE

Mjere sigurnosti kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Sigurnosne značajke čipa i pina koje nude kreditne kartice vrlo su sigurna i jednostavna integracija koja korištenje kreditne kartice čini sigurnijim i lakšim. Ova sigurnost funkcionira na način da korisniku omogućuje unos PIN-a (osobnog identifikacijskog broja) tijekom naplate. Ovo je izvrsna sigurnosna značajka jer će uz sigurnost čipa i pina slučajevi krivotvorenih potpisa biti drastično smanjeni. Trgovci se prečesto ne uspoređuju s potpisima tijekom odjave, s ovom sigurnosnom značajkom bez poznavanja PIN-a kupnja se ne može obaviti. CPS je odličan jer čak i ako se vaša kartica izgubi ili ukrade, neovlaštene kupnje ne mogu izvršiti jer ne znaju PIN.

Kreditne kartice koje imaju ovu značajku ugrađuju čip izravno u karticu. Ovaj čip sadrži PIN u sebi, kada osobno stignete u bilo koju ustanovu, da biste obavili kupnju, od vas će se tražiti da unesete PIN u brojčanu tipkovnicu koju vam prodavač daje na blagajni. Uređaj za kreditne kartice tada će potvrditi da čip ima isti broj ugrađen kao onaj koji ste dali.



Jedan specifičan nedostatak sigurnosti čipa i pina je taj što dodatna sigurnost ne sprječava neovlaštena podizanja na bankomatu. Iako bi ukradenu karticu bilo teško koristiti u maloprodajnom okruženju za kupnju, dodatna sigurnost neće se primijeniti na lopova koji želi podići novac pomoću bankomata. Osim toga, nisu se svi trgovci prilagodili ovoj novoj sigurnosti. Kod nekih trgovaca zaštita čipom i iglom neće biti značajna, možda ćete ipak morati potpisati račun.

Ove nove sigurnosne značajke s kreditnom karticom, nakon što ih prilagode svi trgovci na malo, bit će izvrsno sredstvo odvraćanja od krađe kreditnih kartica, kao i od krađe identiteta. Slučajevi neovlaštenih kupnji i krađa kreditnih kartica dramatično će se smanjiti, pogotovo ako mogu na neki način implementirati sigurnosnu značajku za podizanje s bankomata i kupnju putem interneta. Čini se da zaštita čipa i pina funkcionira samo kod trgovaca koji su sustav prilagodili svojim strojevima. Ne radi s postavkama bankomata ili online maloprodaje jer se kartica zapravo mora provući i očitati.

Implementacija sigurnosne značajke za rad s ovim postavkama bit će izvrsna metoda odvraćanja od krađe i dodati dodatnu sigurnost našem svijetu.

Instant kreditne kartice online

Trenutačne kreditne kartice sada se mogu prijaviti uz mogućnost korištenja kreditne kartice u samo jednoj minuti. Ništa ne može biti