HEKLANJE

Mogu li koristiti svoju kreditnu karticu u inozemstvu?

TEMU APP 100 E KUPON

Mogu li koristiti svoju kreditnu karticu u inozemstvu? Znate da se kreditne kartice uvelike koriste diljem Sjedinjenih Država i da gotovo sve trgovačke ustanove prihvaćaju kreditne kartice. Međutim, ako putujete u inozemstvo, trebate provjeriti mjesto prije odlaska. Možda vas očekuju neka iznenađenja.

U mnogim zemljama Visa i MasterCard mreže su se spojile tako da možete koristiti bilo koju od kartica u tim zemljama. Međutim, možda nećete moći uživati u istoj usluzi kada želite podići valutu s bankomata. Možda ćete moći podići na Visu, ali ne nužno na MasterCard. Stoga biste mogli ponijeti obje svoje kartice dok putujete.



Postoje određene zemlje koje prihvaćaju obje kartice, ali nisu spojile usluge, no od vas će se tražiti da koristite obje, ovisno o slučaju, prema ustanovi. Visa i MasterCard daleko su najbolje prihvaćene u cijelom svijetu i najbolje ih je koristiti tijekom putovanja u inozemstvo. AmEx i Diners Club popularni su u Sjedinjenim Državama, ali ne iu nekim drugim zemljama.

Pobrinite se da provjerite sa svojim kontaktima u toj zemlji kakva je situacija ili čak možete otići na internet i prikupiti sve informacije koje su vam potrebne o prihvaćanju kreditnih kartica diljem svijeta. Pazite, čak postoje zemlje koje ne prihvaćaju nikakve kreditne kartice! Da svakako. Dakle, jedini izlaz tamo bi možda bio nošenje gotovine ili putničkih čekova, ako je to prihvatljivo. Međutim, kreditne kartice se danas koriste u većini dijelova svijeta, a mjesta na kojima ne možete koristiti kreditne kartice nije tako mnogo.

Postoje određene zemlje koje su poznate po prijevarama s kreditnim karticama. Stoga morate biti iznimno oprezni dok putujete u te zemlje i morate pokušati izbjeći plaćanja kreditnom karticom koliko god je to moguće. Sigurno ćete biti prevareni da odvojite nekoliko dolara ako niste pažljivi ili čak ako tvrtka koja vam je izdala kreditnu karticu nije budna. Mogli biste se naći opterećeni računom koji nikada niste kupili.

Kad putujete u inozemstvo, kod kuće uvijek ostavite brojeve kreditnih kartica i fotokopiju kartica zajedno s brojevima telefona. To će vam omogućiti da podnesete pritužbu u slučaju prijevare ili krađe vaših kartica dok ste na putovanju. To je mjera opreza koju vrijedi poduzeti.