HEKLANJE

Mogućnosti uklanjanja dlačica: termoliza, elektroliza ili mješavina?

TEMU APP 100 E KUPON

Htjeli biste se trajno depilirati. Tko ne bi? No, postoji nekoliko metoda kojima ga uglavnom možete dobiti. Iako nijedna metoda ne može jamčiti 100% učinkovitost, većina vam može pomoći. Kad je riječ o odabiru, morat ćete ispitati svoj proračun, svoju potrebu za boli kao i svoje činjenice istraživanja. Ovdje su neke od vaših opcija, posebno elektroliza, termoliza ili mješavina.

Elektroliza



Kod ove tehnike trajnog uklanjanja dlačica, dlačica se uklanja izravno iz folikula dlake. I, u ovoj metodi, folikul se uništava tako da dlaka ne može ponovno izrasti. Koristi se sonda koja se ubacuje u svaki folikul. Sonda koristi električnu struju kako bi izazvala kemijsku reakciju koja će zatim opustiti dlaku kako bi se mogla ukloniti. Zapravo, uzrokuje kemijsku reakciju koja će promijeniti folikul u lužinu, proizvod koji će ga oštetiti dovoljno da uzrokuje trajno uklanjanje dlačica. No, proces traje prilično dugo jer se svaki folikul mora rješavati pojedinačno. To ga također čini vrlo skupim. U nekim slučajevima trebat će vam više od jednog tretmana.

Druga opcija: termoliza

Ovdje imate iste osnovne korake, ali razlika je u toplini. Proces stvara toplinu koja će zatim uništiti folikul. To naravno zaustavlja rast kose. Ali, ako se ovaj postupak izvede pogrešno, možete iskusiti više od boli koju ćete dobiti od bilo kojeg od ovih tretmana, već i ožiljke i peckanje. Iako je brža, termoliza nije toliko učinkovita.

Kombinirajte ih: Mješavina

Mješovita metoda uklanjanja dlačica postaje sve popularnija. Ovdje se dlačice uklanjaju brzom verzijom elektrolize. No koristi se toplina, što znači da dok se lužina proizvodi i uništava folikul, toplina to ubrzava. A ono što ga čini još privlačnijim je činjenica da u osnovi djeluje na sve tipove kose. Metoda miješanja je brža, ali još uvijek skupa i bolna.

Koje odabrati?

Na vama je koju ćete metodu koristiti za trajno uklanjanje dlačica. Obavezno posjetite kvalificiranog stručnjaka da to učini kako biste dobili sterilizirano mjesto s osobom koja zna što radi jer to može učiniti veliku razliku. Smanjujete rizike i postižete bolje rezultate ako idete s iskustvom.



Osnove višestruke Mastercard kartice

Osnove višestruke Mastercard kartice Kreditna kartica je blagodat napredne civilizacije koja je revolucionirala koncept trošenja i prijenosa novca. Pomak je