HEKLANJE

Može li vam konzumacija lososa doista dati besprijekorno lice?

TEMU APP 100 E KUPON

Od Faye Spencer

Godinama nam liječnici govore da nezdrava hrana ne uzrokuje akne, a vjerojatno poznajete barem jednu osobu koja bez prestanka jede slatkiše i čokoladu, a još uvijek ima lijepu kožu. Ali nedavno je medicinski establišment počeo ozbiljno razmatrati kako ono što jedemo utječe na naše zdravlje i izgled.



Jedan od najistaknutijih glasnogovornika za ovu svrhu je dr. Nicholas Perricone, čiji sustav “lijeka protiv bora” losos hvali kao čudesnu hranu koja spašava kožu. Ono što je počelo kao rubni trend – jedenje ribe za glatkije lice – sada je procvjetalo u popularan plan prehrane, a milijuni muškaraca i žena su ga isprobali. Čak je i Oprah hvalila ovu ružičasto-narančastu ribu u svom talk showu. Koji je razlog popularnosti takozvane losos dijete? Jednostavno: radi.

Zašto losos?

Losos, zajedno s tilapijom, pastrvom, haringom i sardinama, bogat je tvari koja se zove omega-3 masne kiseline. Nemojte zazirati od tog izraza – ove masti su sjajne za vas. Zapravo, oni su ključni za rast i funkcioniranje naših organa, a navodno pomažu u smanjenju opasnih upala u tijelu. (To je ta upala koja može izazvati mnoštvo stanja koja bismo radije izbjegli, poput akni, pretilosti, dijabetesa i srčanih bolesti.) Među različitim vrstama ribe, losos je jedna od najbogatijih, prepuna dobrih masnoća i druge zdrave tvari koje održavaju vaše tijelo u funkciji poput dobro podmazanog stroja.

Jeste li znali da ljudi ne mogu proizvesti omega-3? Zato je jako važno da ih unosimo iz hrane koju svakodnevno jedemo. Kada jedete puno lososa i držite se zdrave prehrane i načina života, počet ćete uočavati dramatične promjene u izgledu i teksturi vaše kože. Vaša će koža postati glatkija, punija i bogatija vlagom. Mrlje će izblijediti i povratit ćete sjaj koji ste možda imali kad ste bili tinejdžeri. Oči će vam vjerojatno postati sjajnije, kosa sjajnija i jača, a čak i raspoloženje veselije!

Koliko biste trebali jesti?

Neka losos (ili druga masna riba) bude redoviti dio vašeg plana obroka. Nastojte jesti ribu oko 10 puta tjedno, bilo u obliku jutarnjeg omleta, salate za ručak ili ribljeg filea za večeru. Prelijte pecivo od cjelovitog zrna pšenice loxom za ukusnu i zdravu “pojačivačku injekciju” za vašu kožu. Pecite obični losos i prelijte ga mangom. Gotovo da nema ograničenja u tome što možete učiniti s ovim ukusnim i svestranim sastojkom!

Zaokružite svoj hranjivi životni stil s mnogo lisnatog povrća i voća bogatog antioksidansima, poput bobičastog voća. Šaka orašastih plodova također je odličan dodatak vašem dnevnom planu prehrane. I ne zaboravite držati bocu s vodom pri ruci – ispijanje puno vode pomaže u ispiranju tijela od toksina i daje vašoj koži prekrasan izgled.



O:

Automobili budućnosti

Sviđalo se to okorjelim ljubiteljima automobilima ili ne, oni više ne kontroliraju svoje vozilo, nego to umjesto njih čini elektronički

Google, najmoćniji na Internetu!

Google je društvo koje nudi usluge pretraživanja internetskih stranica, digitalnih medija, slanje i primanje e-mailova pomnoću internet preglednika, pretraživanje digitalnih