HEKLANJE

Možete popraviti svoju lošu kreditnu sposobnost

TEMU APP 100 E KUPON

Savjeti kako započeti odmah.

Nećete moći izgraditi dobar kredit preko noći. Bit će potrebna disciplina i upornost s vaše strane da promijenite svoj kredit na bolje. Nakon što ste popravili i poboljšali svoju kreditnu ocjenu u očima zajmodavaca, primijetit ćete više prilika koje vam se nude da posudite novac pod povoljnijim uvjetima nego kada je vaša kreditna sposobnost bila loša. Samo zato što imate lošu kreditnu sposobnost ne znači da ne možete posuditi novac ili dobiti zajam, to samo znači da će vam biti manje mogućnosti. Sredstva koja možete dobiti bit će skuplja u smislu viših kamata i strožih uvjeta otplate.



Manje je vjerojatno da će mnoge banke i kreditne tvrtke davati zajmove osobama s lošom kreditnom sposobnošću. Stoga ima smisla samo nastojati poboljšati svoju kreditnu sposobnost kako biste potencijalne zajmodavce uvjerili da ste kreditno rizični. Nakon što poboljšate svoju kreditnu povijest i iskustvo, imat ćete bolje prilike za kupnju automobila, financiranje osobnog zajma ili kupnju kuće. Ako ste već pokušavali financirati velike kupnje, možda ste primijetili kroz koje ste sve prepreke prolazili pokušavajući dobiti odobrenje.

Popravljanje kreditnog rejtinga može biti jednako jednostavno kao uklanjanje netočnih izjava iz vašeg kreditnog izvješća. Stoga je važno često provjeravati svoj da vidite je li sve na njemu ispravno. Ako pronađete netočnosti, odmah se obratite kreditnom uredu i surađujte s njima kako biste ih ispravili i uklonili iz svog kreditnog izvješća.

Za druge bi popravljanje ili popravljanje kreditnog rejtinga moglo biti puno zahtjevnije i kompliciranije. Počnite tako da uravnotežite svoj osobni proračun. Ne biste trebali svaki mjesec trošiti više od onoga što unesete svaki mjesec. Ako jeste, odmah to raščistite. Izbacite sve nepotrebne troškove i naplate. Od ključne je važnosti da vaš proračun i plan otplate duga budu uravnoteženi, dok sve isplate dugova izvršavate na vrijeme. Neplaćanje na vrijeme svaki mjesec povećava naknade za zakašnjela plaćanja koje ćete morati platiti, dovodi do povećanja kamatnih stopa i nastavlja negativno utjecati na vaš kreditni rejting. Nakon što počnete plaćati i nastavite plaćati svoj mjesečni dug na vrijeme, trebali biste vidjeti kako će vaš kreditni rezultat početi rasti.

Ako ustanovite da to ne možete učiniti sami, postoje mnoge tvrtke koje mogu pružiti usluge konsolidacije duga.

Dakle, u biti da poboljšate svoj kredit:

• Stvorite i živite prema osobnom proračunu koji uravnotežuje vaš mjesečni prihod s vašim mjesečnim troškovima.

• Napravite plan za uštedu novca i otplatu svojih kreditnih kartica i duga.



• Koristite kredit mudro.

• Plaćajte svoje račune na vrijeme svaki mjesec.

Nakon što primijenite sve ove savjete i kada se vaš kreditni rezultat počne poboljšavati, trebali biste vidjeti kako se poboljšavaju i vaše prilike za posuđivanje. Ali zapamtite, na dobrim kreditnim navikama morate raditi svaki dan, stoga nemojte odustati i neka vam to postane navika za cijeli život.



Ed Hardy

Don Ed Hardy, poznat kao “Kum moderne tetovaže”, nedvojbeno je promijenio način na koji svijet vidi umjetnost tetoviranja. Prije više