HEKLANJE

Ed Hardy

TEMU APP 100 E KUPON

Don Ed Hardy, poznat kao “Kum moderne tetovaže”, nedvojbeno je promijenio način na koji svijet vidi umjetnost tetoviranja. Prije više od deset godina Tattoo Art se činio prikladnim samo za kožu motorista i žestokih momaka, ali to više nije slučaj. Don Ed Hardy započeo je svoju karijeru koristeći tradicionalne metode slikanja prije nego što je postao tattoo umjetnik, a uz inicijativu impresivnog Francuza Christiana Audigiera, umjetnost Don Ed Hardyja je vrlo tražena.

Don Ed Hardy rođen je u Iowi 1945. godine, ali se on i njegova obitelj preselili u Costa Mesu u Kaliforniji manje od godinu dana nakon njegova rođenja. Poznato je da je prvi američki tattoo umjetnik koji je u svoje dizajne ugradio japansku estetiku i tehnike. Njegova ljubav prema tetoviranju bila je očita, još kao mali dječak. Kopirao bi i dizajnirao vlastite lažne tetovaže. Tek tijekom srednjoškolskih godina njegov interes za umjetnost tetoviranja otišao je u drugi plan u odnosu na ljubav prema Kustom Kulture.



Nakon srednje škole diplomirao je grafičku izradu na Institutu za umjetnost u San Franciscu i radio je za nekoliko tattoo dućana, a kasnije je prihvatio poziv da studira umjetnost japanskog tetoviranja, potez koji je nedvojbeno utjecao na njegovu umjetnost. Po povratku u Ameriku radio je za još jedan tattoo studio prije nego što je otvorio vlastiti – Realistic.
Ed Hardy i njegova supruga zaslužni su za nekoliko publikacija o tetovažama koje se ističu kvalitetom. Koncentrirao se na umjetničke oblike koji se ne temelje na tetovažama i otvorio je Tattoo City, studio za tetovaže s više umjetnika.

Uz pomoć Christiana Audigiera, Ed Hardy je postao poznato ime koje se više ne označava samo tetovažama. Christian Audigier, briljantan sam po sebi, akreditiran je kao čovjek koji je donio umjetnost tetoviranja u svijet mode. Ono što je Christian učinio za umjetnost Eda Hardyja usporedivo je s onim što je Tamara Mellon učinila za Jimmyja Chooa. Danas ne možete ići nigdje, a da ne naiđete na artikle ukrašene umjetnošću tetoviranja, od kapa za kamione do satova, a robna marka Ed Hardy prednjači u ovom području. Ed HardyTrucker Kape i košulje najistaknutije su u liniji odjeće s obožavateljima od Ashtona do Madonne.

Kako poboljšati vid?

Pravilna prehrana i jedenje hrane koja sadrži pravu količinu esencijalnih hranjivih sastojaka za vid jedan je od najlakših i zasigurno