HEKLANJE

Povijest baccarata i pravila američkog baccarata

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ostavimo po strani crne kravate, baršunaste zavjese i opću ekskluzivnu atmosferu, baccarat je jedna od najjednostavnijih kasino igara. Osim toga, baccarat je pobjediva igra s niskom prednostom kuće, što je čini jednom od najboljih oklada koje možete napraviti! Ovdje možete čitati o povijesti baccarata i naučiti kako igrati igru.

I američka i europska verzija baccarata i francuski Chemin de Fer kasni su razvoj talijanske igre zvane baccara, što na talijanskom znači nula. Porijeklo baccare seže u stari etruščanski mit. Prema mitu, plavokosa djevica morala je baciti kocku s devet strana kako bi odlučila o svojoj sudbini. Kad bi kocka pala na osam ili devet, morala bi ispuniti svoju sudbinu i postati svećenik. Kad bi kocka pala na šest ili sedam, bilo bi joj zabranjeno sudjelovati u bilo kakvoj vjerskoj aktivnosti. Ako je kocka pala na bilo koji drugi broj, djevica je morala ući u more.



Talijanska igra baccara bila je popularna među francuskom aristokracijom krajem 15. stoljeća. Baccara je evoluirala u europsku verziju baccarata, koja se i danas igra u europskim kasinima, kao i francusku varijaciju baccarata poznatu kao Chemin de Fer, koja se uglavnom igra u kasinima u Francuskoj. Američku verziju igre u kasina u Nevadi 1950-ih uveo je Francis Tommy Renzoni, koji je igru uvezao iz Havane.

Baccarat još uvijek nosi aromu aristokracije i ekskluzivnosti. U američkim kockarnicama baccarat se igra u odvojenom dijelu kasina, skrivenom iza baršunastih zavjesa. Baccarat igrači obično su dotjerani i limiti klađenja su viši u usporedbi s drugim stolnim igrama. Kako bi se privukli igrači srednjeg proračuna, izumljena je verzija baccarata s nižim limitom, nazvana mini baccarat. Mini baccarat se igra na manjem stolu, unutar prostora za kockanje kasina s nižim limitima klađenja od baccarata.

Kako igrati Baccarat

Baccarat se igra s 3 djelitelja i do 12 ili 14 igrača. Baccarat se obično igra s 8 standardnih špilova karata. Asovi koji se vrednuju kao jedan, karte s licem i deset karata koji se vrednuju kao nula, a ostatak karata s brojevima u vrijednosti njihove nominalne vrijednosti. Odijelo nema nikakvo značenje. Cilj igre je doći što bliže 9.

Igra počinje tako što svi igrači, uključujući djelitelja, stavljaju svoje uloge na igrača, bankara ili na neriješen rezultat. Tradicionalno, djelitelj se kladi na bankara. Djelitelj može biti djelitelj kuće ili jedan od igrača. Nakon što su svi položili svoje oklade, djelitelj daje dvije karte svakom igraču i bankaru.

Rezultat svake ruke izračunava se kao zbroj dviju karata minus lijeva znamenka. Na primjer, ako je zbroj dviju karata 15, rezultat bi bio 5. Odluka hoće li se podijeliti treća karta određena je skupom ili pravilima i ne ovisi o odluci igrača ili djelitelja.
Ako je rezultat ruke igrača 9 ili 8, on pobjeđuje
Ako je rezultat ruke djelitelja 9 ili 8, neriješeno je
Ako je rezultat igrača 7 ili 6, može mu se podijeliti treća karta
Ako je rezultat igrača 5 ili manje, on mora dobiti treću kartu
Ako igrač dobije treću kartu, a rezultat ruke djelitelja je 2, 1 ili 0, mora izvući treću kartu
Ako je rezultat djeliteljeve ruke 3, a igračeva treća karta ima bilo koju vrijednost osim 8, igrač mora izvući treću kartu
Ako je rezultat ruke djelitelja 4, a vrijednost treće karte igrača između 2 i 7, igrač mora izvući treću kartu
Ako je rezultat ruke djelitelja 5, a vrijednost treće karte igrača između 4 i 7, igrač mora izvući treću kartu
Ako je rezultat ruke djelitelja 6, a treća karta igrača 6 ili 7, on mora izvući treću kartu.
Ako je rezultat ruke djelitelja 7, on ne može izvući treću kartu.

Radosti kampiranja

Radost kampiranja treba dijeliti s djecom u ranoj dobi. To će im pomoći da se razviju i budu mnogo aktivniji.