HEKLANJE

Mudro koristite svoju kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Držanje dugova na kreditnoj kartici pod kontrolom trebao bi vam biti jedini životni cilj ako želite živjeti financijski održivim životom, jer ako se ne riješite dugovanja na kreditnoj kartici može početi utjecati na druge dijelove tvoj život.

Koliko god kreditne kartice bile praktičan alat za trošenje, dvostruke su nevolje ako se o njima ne brine i mogu vam stvoriti probleme koje niste mogli ni zamisliti kada ste prvi put podnijeli zahtjev za karticu.



Iako kreditne kartice postaju nezaobilazan alat u današnje vrijeme, za rezerviranje stvari kao što su ulaznice za koncerte i kazalište preko telefona ili za kupnju robe po nižim cijenama na Internetu, ono što morate zapamtiti je da kredit kartica ima viši od uobičajenog APR-a koji je povezan s njim, od drugih dugova kao što su osobni zajmovi i hipoteke.

Postoji nekoliko jednostavnih i zdravorazumskih postupaka koje možete primijeniti na svoju kreditnu karticu i način na koji trošite na njoj.

Kao prvo, možete pokušati biti malo izbirljiviji pri kupnji koju obavljate, svi znamo koliko je kreditna kartica zgodna za kupnju za koju nemate dovoljno gotovine, ali za kupnju robe koju vaš prihod može jednostavno podržati je loša praksa, jer će vas samo dovesti do toga da se ionako nepristojnoj cijeni artikla dodaju kamate na dug, a dok ga na kraju ne otplatite, pojavit će se novi model, a onaj koji imate košta manje nego upola cijene nove. Lekcija: Izbjegavajte iskušenje.

Ova prva praksa bi onda mogla dovesti do toga da si budete mogli priuštiti plaćanje minimalnih uplata na svoju kreditnu karticu, to također treba izbjegavati jer ćete morati otplaćivati dugove više godina i za robu koja je ili tamo prošla prodati prema datumu ili već u stražnjem dijelu vašeg kamiona gradskog skloništa. Lekcija: Platite više od minimalne uplate.

Uvijek provjerite izvod svoje kreditne kartice za bilo kakva fantomska plaćanja preuzeta s vaše kartice, iako to nije redovita pojava, pogreške se mogu dogoditi, a to će vam također omogućiti da uhvatite svaku prijevaru koja se primjenjuje na vaš račun kreditne kartice. Lekcija: Ne plaćajte nešto što niste kupili.

Postoji nekoliko stvari koje će izdavatelj kreditne kartice također promijeniti u vezi s vašom karticom i oni to mogu učiniti kada žele, jedna je povećati vašu godišnju kamatnu stopu, ako to učine, pripremite se prijeći izdavatelju kreditne kartice koji vam može ponuditi bolji Dogovor. Lekcija: Prebaci na spremanje.

Drugi je povećanje vašeg kreditnog limita, ponovno kada provjeravate svoj izvod, provjerite i to, jer se kartična tvrtka nada da ćete dobiti lažnu sigurnost da ste bolji nego što jeste i da ako izdavatelj kreditne kartice kaže da ga mogu imati, onda si moram moći priuštiti da ga potrošim. Lekcija: Ostanite unutar svojih mogućnosti.



Pripazite na svoju kreditnu karticu i ne dopustite da vam se nadje, time ćete ovladati karticom, a ne da vas MasterCard nadvlada.