HEKLANJE

Nagradne kreditne kartice – Uvod

TEMU APP 100 E KUPON

Konkurencija među kartičarskim kućama se iz dana u dan pojačava, a kako bi pobijedili konkurenciju, izdavatelji kartica svakim danom smišljaju nove ponude i poticaje kako bi privukli kupce. Nagradne kreditne kartice postupno su se razvile u ovoj utrci za opstanak među izdavateljima kreditnih kartica i bankama. Zašto bi se nagradne kreditne kartice, koje su se nekada izdavale samo lojalnim klijentima kartičarske kuće, promovirale i distribuirale u tako velikom broju? Pa, tržišni uvjeti primorali su izdavatelje kreditnih kartica na pružanje novih, uvjerljivijih ponuda kreditnih kartica, omogućujući običnom čovjeku na ulici da neizmjerno dobije od najnovijih i najboljih trenutno dostupnih nagradnih kreditnih kartica. Ovaj će članak opisati različite vrste nagradnih kreditnih kartica, značajke, pogodnosti, savjete za korištenje i stvari na koje treba paziti kako biste maksimalno iskoristili.

U biti, vlasnici nagradnih kreditnih kartica imaju pravo primati nagrade na temelju bodova koje on ili ona stječu kupnjom svojom karticom tijekom vremena. Najčešće vrste nagradnih kreditnih kartica koje se mogu vidjeti na tržištu su kreditne kartice za zračne milje i kreditne kartice za povrat novca.



Kreditne kartice zračnih milja daju zračne milje za svaki dolar potrošen korištenjem kartice i omogućuju korisniku da iskoristi akumulirane milje za hotelski smještaj, putovanje zrakoplovom ili iznajmljivanje automobila. Takve ponude posebno su povoljne za one koji često lete. Kreditne kartice za povrat gotovine obično vraćaju određeni postotak ukupnih kupnji kao gotovinski rabat na temelju ukupnog računa, bilo mjesečno ili godišnje.

Tko bi trebao koristiti nagradnu kreditnu karticu?

Iako kartične tvrtke nedvojbeno imaju za cilj profitirati od svake vrste kreditne kartice koju izbace na tržište, mogu se očekivati i neke ekonomske prednosti iza nagradnih kreditnih kartica za potrošače. Nagradne pogodnosti za vlasnike kartica obično se nadoknađuju višim kamatama i dodatnim naknadama i dodatnim naknadama koje premašuju iznose koje bi mogla imati uobičajena kreditna kartica. Nagradne kreditne kartice najprikladnije su za pojedince koji s pouzdanjem mogu otplaćivati saldo svoje kartice svaki mjesec kako ne bi imali financijske troškove zbog salda. Bodovi koje zaradite svojim kupnjama mogu se progresivno povećavati, ali su prikladniji za pojedince ili tvrtke koje često koriste svoje kartice i vjerojatno nisu najbolji za one koji vrlo rijetko koriste kreditne kartice prvenstveno zato što vlasnik kartice skupi dovoljno bodova za održivo otkupljivanje nagrade, mnogo puta će datum isteka tih bodova već isteći.

Savjeti za korištenje

Dakle, ako planirate nabaviti nagradnu kreditnu karticu, kako biste izvukli maksimum iz kartice, trebali biste je pokušati koristiti u velikoj mjeri, uključujući gotovo svaki račun koji plaćate, uključujući račune za struju i plin, troškove telefonskih usluga, tjednu kupnju namirnica, i internet i kabelsku televiziju, itd. Ako ste financijski dovoljno zdravi da otplaćujete na vrijeme, postoje čak i neke nagradne kreditne kartice koje će vam omogućiti da svoju hipoteku ili najamninu naplatite na svojoj kartici.

Također, dobra je ideja prijaviti se za dodatnu karticu za svog supružnika i raspodijeliti potrošnju na oboje. Na taj način kupac može dobiti više bonus bodova za isti trošak, a time i bolje nagrade.

Ukratko, trik je prilično jednostavan, koristite svoju nagradnu kreditnu karticu što je češće moguće (naravno, u okvirima svoje mogućnosti otplate), uvijek otplatite saldo kartice na kraju svakog mjeseca i uživajte u prednostima nagrade.



Na kraju, prije zaključka, savjet; prije podnošenja zahtjeva za nagradnu kreditnu karticu, malo istražite kako biste vidjeli koje tvrtke nude najbolje nagradne kreditne kartice i koja je među njima najpovoljnija za vašu osobnu situaciju. Internet pruža mnoštvo informacija o raznim vrstama kartica i ponudama, stoga svakako iskoristite informacije dostupne na internetu. Malo domaće zadaće učinit će razliku u odabiru vaših nagradnih kreditnih kartica.