HEKLANJE

Što je u ružu za usne?

TEMU APP 100 E KUPON

Što je u ružu za usne?

Nedavno sam skužila da će mi lice narasti dva puta u odnosu na uobičajenu veličinu ako stavim ruž. Kad bih obrisala ruž, mogla bih vratiti glavu gotovo u pravilan oblik. Nisam imala puno vremena da shvatim što je u ružu za usne, ali sam to svela na miris i neke druge na popisu sastojaka.



Jednog dana sam bila toliko umorna od nenanošenja ruža za usne da sam otišla u apoteku da saznam. Poveo sam svoju malu kćer. U roku od nekoliko minuta nakon što je bila u prolazu za šminkanje, mojoj je kćeri glava počela rasti dvostruko više od uobičajene veličine, a nije čak imala ni ruž za usne. Otišla sam do pulta i pitala djevojku što je u ružu za usne i šminki da i ja i moja kći imamo alergijske reakcije? Još uvijek sam bio u toj točki s obzirom da možda određena robna marka ne bi imala koji god sastojak bio u njoj.

Nasmiješila mi se, počela mi pokazivati knjigu sastojaka koju nitko ne može pročitati bez rječnika, a zatim je pogledala s mene na moju kćer i konačno rekla: “Svjetlucanje u ružu za usne je od mljevene ribe i školjki. Nije neću izaći i reći to o sastojcima ruževa.”

Skoro sam se onesvijestio. Nisam mogla vjerovati da nešto što ljudi imaju kao alergiju tipa anafalaksije nije označeno na cijeloj šminki.

Ipak, izdržao sam. “Kakav ga nema u sebi?” upitao sam, pretpostavljajući da će mi jedan od trideset brendova dati oduška.

“Nitko od njih”, uvjeravala me. “Ionako nije označeno. Postoji velika riječ za to.”

“Što je sa sjajilom za usne?” Pitao sam.

“Ne”, rekla je. “Kitova salju. Oprostite. Lijek za alergije je u petom prolazu.”



Pa smo otišli po lijekove i malo svježeg zraka. Ova me vijest razdražila. Zašto ovo nije u medijima? Zašto nitko ne zna što se nalazi u ruževima za usne i mnogim drugim vrstama šminke? Također sam shvatio da potencijalno sve vrste muškaraca i vlasnika ne znaju za rizike koje nosi jednostavno osvježavanje usana. Spominjem muškarce zbog faktora mogućnosti ljubljenja.

Otišao sam razgovarati s prijateljima i rodbinom. Dali si znao…? Nitko nije. Tek sam nedavno upoznao nekoga tko je slutio o čemu govorim. Njezin je tata cijelu svoju radnu karijeru radio u tvornici ruževa za usne.

Osim ako linija šminke izričito ne kaže da ne sadrži životinjske nusproizvode, tada je svjetlucanje najvjerojatnije uzrokovano mljevenom ribom i plodovima mora. Nije da očito namjeravaju uključiti plodove mora, ali slično kao i tuna uhvaćena u veliku mrežu s drugim stvorenjima mora, isti je problem.



Za one od vas koji imate alergije, potražite kozmetičke tvrtke kao što je Mary Kaye koje imaju to jamstvo. Postoji nekoliko drugih linija koje obećavaju da nema životinjskih nusproizvoda, kao što je Body Shop. Upamtite da iako vi sami možda nemate ovu alergiju, vaše dijete bi moglo imati ovu alergiju, vaš muž, dečko ili vaši kolege s posla.

7 najboljih vježbi za žene

Ako tražite učinkovite načine za prilagodbu svoje figure, tada biste trebali obratiti pažnju na sljedeće vježbe. Prilično su jednostavni, ali

Automatski odgovori 101

Poteškoća s kojom se standardne fizičke trgovine susreću je u pružanju praćenja svojim kupcima. Kada kupujete kod običnog trgovca, vaši