HEKLANJE

Automatski odgovori 101

Poteškoća s kojom se standardne fizičke trgovine susreću je u pružanju praćenja svojim kupcima. Kada kupujete kod običnog trgovca, vaši podaci za kontakt mogu se koristiti za slanje prodajnih letaka ili pozivnice na događaj samo za kupce. Vrlo je malo osobnog kontakta s kupcem, iako sve veći broj ovih trgovina može tražiti adresu e-pošte ili druge podatke za kontakt kako bi vas upozorili na nadolazeće događaje.

S internetskim marketingom ovaj se scenarij brzo rješava upotrebom automatskih odgovora (ponekad se nazivaju automatskim odgovorima). Ako netko vašoj tvrtki pošalje e-poštu, automatski odgovor može odmah poslati povratnu e-poštu kako bi ih obavijestio da će njihovo pitanje biti riješeno vrlo brzo.



Ova ideja je proširena kako bi uključila poruku automatskog odgovora kada kupac zaključi online prodaju. Nakon što su podaci o kreditnoj kartici dovršeni i autorizirani, izvršava se poruka automatskog odgovora koja pruža trenutnu zahvalu za prodaju i potvrđuje njihovu narudžbu. Općenito, te su poruke u obliku obogaćenog teksta (html) i mogu sadržavati slike, logotipe tvrtke i druge jedinstvene značajke dizajna. Kupci će u većini slučajeva pronaći i podatke za kontakt i broj za praćenje.

Većina opt-in mailing lista također nudi automatske poruke koje pozdravljaju novog člana i pružaju kontrolne funkcije za promjenu njihove pretplate kada je potrebno.

Mrežno poslovanje može iskoristiti brojne upotrebe automatskih odgovora korištenjem više adresa e-pošte za razne poslovne aplikacije. Svaka adresa e-pošte trebala bi biti odvojena za određenu poslovnu svrhu tako da se može postaviti poruka automatskog odgovora koja je specifična za namjeravanu svrhu adrese e-pošte.

Jedna od funkcija automatskog odgovora važna je za online poslovanje jer oni mogu neovisno poslati niz vremenski ograničenih poruka koje pružaju širok pregled vašeg poslovanja i pružaju dobrodošao način da saznate više o vašem poslovanju.

U biti to znači da ako imate niz od šest poruka koje planirate slati klijentima u razdoblju od šest tjedana, možete postaviti softver za automatski odgovor da tih šest poruka automatski šalje jednom tjedno tijekom šest tjedana. Istog dana vaš bi softver mogao slati svaku od ovih šest poruka e-pošte kupcima koji su kupovali u vašoj online trgovini u različito vrijeme. Automatski odgovori mogu izbjeći nagađanje pri praćenju tako što će osigurati da će svaki kontakt koji primite automatski dobiti povratnu e-poštu.

Iako je ovo opsežan pregled te teme, nadamo se da ćete shvatiti da automatski odgovori pružaju smislen i mnogo puta višestruki mehanizam za razvoj, održavanje i zadržavanje vaših kupaca.

Aukcije i prometne gužve

Internetske aukcije postale su internetsko buvljak i goleme su. Automobili su dostupni na aukciji na internetu, kao i nakit, antikviteti