HEKLANJE

Ne dopustite da se usne ‘ističu’ bez zaštite od vlage

TEMU APP 100 E KUPON

Usne bi se trebale istaknuti kao jedna od najistaknutijih crta vašeg lica. Nažalost, isticanje bez štitnika za zaštitu od oštrog ili vrlo hladnog vremena može dovesti do ozbiljnog ispucanja usana.

Zato je redovito vlaženje usana kao dio svakodnevnog rituala najbolja obrana protiv usana koje izgledaju bez sjaja, ispucalih, ljuskavih i opečenih vjetrom.



“Povremeno, dosljedno nanošenje hidratantnog balzama za usne pomoći će zadržati prirodnu vlažnost usana i stvoriti zaštitnu barijeru za hladnoću i vjetar koji često pogoršavaju problem suhih, ispucalih usana u ovo doba godine”, kaže dr. Charles Zugerman, izvanredni profesor kliničke dermatologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Northwestern u Chicagu.

Zugerman je dodao da je vlažnost usana ključna za održavanje zdrave ravnoteže, jer je koža usana vrlo tanka i sadrži malo uljnih žlijezda koje održavaju podmazivanje.

On preporučuje hidratantni balzam za usne kao što je Blistex Lip Infusion, koji je prvi tekući balzam za usne ikada. Njegova formula također uključuje lanolin koji pomaže u pohrani i održavanju ravnoteže vlažnosti kože.

Ako usne postanu jako ispucale, kaže Zugerman, medicinski proizvod za usne može pomoći u ublažavanju svrbeža dok usne zacjeljuju. Proizvod kao što je Blistex Lip Medex idealan je jer pruža vrlo trenutačno i vidljivo olakšanje od osjećaja vrućine, svrbeža dok pomaže vratiti zdravu ravnotežu vlažnosti usana.

Osim hidratacije i zaštite usana, Zugerman predlaže sljedeće radnje za održavanje zdravih usana tijekom hladne sezone:

• Odaberite hidratantni balzam koji sadrži SPF, iako mnogi ljudi ne razmišljaju nužno o zaštiti usana od sunca tijekom kratkih dana i niskih temperatura.

• Nanesite balzam za usne prije spavanja kako bi usne bile hidratizirane dok spavate.



• Izbjegavajte želju da ližete suhe usne. Bakterije i enzimi u slini mogu oštetiti usne, a isparena vlaga još više isušuje usne.

• Redovito pijte vodu koja pomaže hidratizirati cijelo tijelo.

• Koristite ovlaživač zraka tamo gdje je zrak u prostoriji posebno suh.



• Ograničite upotrebu medicinskih proizvoda – kao što su benzoil peroksid, salicilna kiselina, Retin A i Renova – koji mogu pojačati ispucale usne tijekom hladnog vremena.

• Napravite piling kože jednom tjedno kako bi koža bila osvježena i živahna.

• Ograničite vruće kupke i tuširanja, koji mogu iritirati suhu kožu i usne.



Stručnjaci za njegu usana u Blistexu nude cjelovitu, inovativnu, diferenciranu liniju proizvoda – s vrlo učinkovitim formulama, jedinstvenim dodatnim prednostima i neusporedivim iskustvom – koja se bavi širokim spektrom potreba za usnama za muškarce i žene.

Ulje eukaliptusa i njega kože

Ulje eukaliptusa je popularno ulje protiv insekata, za njegu kože i aromaterapiju. Korištenje ulja eukaliptusa mudro i s oprezom je