HEKLANJE

Ne nosite stanje na kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Ankete pokazuju da 50 posto vlasnika kreditnih kartica ne plaća svoje račune u cijelosti ili na vrijeme. Više od 40 posto vlasnika kreditnih kartica kaže da ne zna kamatnu stopu na svojoj kartici. Pretpostavimo da iz mjeseca u mjesec nosite saldo od 1000 USD. To vas godišnje košta 180 dolara kamata ako imate kreditnu karticu bez godišnje naknade i kamatu od 18 posto. Ali mnoge kreditne kartice imaju godišnje naknade, osobito zlatne kartice s primamljivim nagradama za putovanja. Bit ćete iznenađeni onim što plaćate kada uračunate naknade.

Zavaravate se kada svoj dug raspoređujete na nekoliko kreditnih kartica. Bolje imati sve na jednoj kreditnoj kartici, tako da točno znate što dugujete. Lakše ćete pratiti svoju zaduženost i ne dopustiti da izmakne kontroli.



Evo nekoliko znakova problema s kreditnom karticom:

1. Obavljate samo minimalne uplate na svoje račune.

2. Nedostaju vam plaćanja ili datumi dospijeća.

3. Blizu ste kreditnog ograničenja na većini svojih kartica.

3. Posuđujete s jedne kartice da biste platili drugu.

4. Ne znate koliko ste dužni.

5. Puno brinete o novcu.



6. Koristite kreditne kartice kako biste podmirili svoje tjedne ili mjesečne troškove života.

7. Prebacujete stanja s jedne kartice s niskim cijenama na drugu svakih nekoliko mjeseci, neposredno prije isteka uvodne ponude.

Vrijeme je da se pozabavite svojim financijskim problemima ako prepoznajete neke od ovih obrazaca u vlastitom životu. Evo programa u šest koraka koji će vam pomoći da se izvučete iz nevolje.



1. Budite iskreni prema sebi. Napravite potpunu analizu svih svojih dugova, kamatnih stopa i uvjeta.

2. Odlučite koliko novca možete koristiti za otplatu duga svaki mjesec.

3. Ako postoji manjak, razmislite o dobivanju zajma za konsolidaciju ili kreditne linije po nižoj stopi.



4. Razmislite o prodaji ulaganja kako biste otplatili dugove visoke stope. Ako posjedujete kuću, povećajte svoju hipoteku u vrijeme obnove.

5. Platite minimalni iznos na svaku karticu. Iskoristite ono što je preostalo da platite karticu s najvećom stopom.

6. Nemojte više koristiti kartice. Izrežite ih ili stavite u kutiju.

Kupnja svega gotovinom, čekovima ili debitnim karticama bez prekoračenja prisiljava vas da se suočite s činjenicom da si nešto ne možete priuštiti. Uz kreditnu karticu to si uvijek možete priuštiti.

Kreme i losioni za ruke

Ruke su izložene natprosječno jakim nadražajima. Različita sredstva oštećuju i isušuju kožu, pa ruke postaju suhe i hrapave, a oštećena