HEKLANJE

Negativna kreditna sposobnost može utjecati na vaše traženje posla

TEMU APP 100 E KUPON

Loša kreditna sposobnost može utjecati na vašu sposobnost da dobijete više kredita. Jeste li znali da to također može utjecati na vašu sposobnost da dobijete ili zadržite posao? Poslodavci često koriste kreditno izvješće kada zapošljavaju i ocjenjuju zaposlenike za unapređenje, preraspodjelu ili zadržavanje.

Vojska to već godinama radi za osoblje koje zahtijeva sigurnosnu provjeru. Provjeravaju pozadinu s lokalnom policijom, FBI-em i financijskim institucijama. Vojska ne želi dati sigurnosnu dozvolu osobama s poviješću loše kreditne sposobnosti. To bi ih izložilo riziku krađe klasificiranih materijala i njihove prodaje kako bi pokrili svoj dug.



Dodajte trenutnom neredu s hipotekarnim zajmovima i tisućama ovrha, i možete vidjeti zašto su poslodavci zabrinuti da njihovi novi zaposlenici imaju netaknut kredit. Nitko ne želi zaposliti nekoga tko bi mogao biti rizičan zbog velikog duga na kreditnoj kartici ili hipoteke.

Prema Zakonu o poštenom kreditnom izvješćivanju (FCRA), koji provode Savezna komisija za trgovinu (FTC) i vaš državni državni odvjetnik, poslodavac mora dobiti vaše dopuštenje da pogleda vaše kreditno izvješće. Ako ne dobijete posao zbog informacija u vašem izvješću, poslodavac vam mora pokazati izvješće i reći vam kako možete dobiti kopiju od tvrtke za prijavu potrošača. Izvještaj se ne naplaćuje ako ga zatražite u roku od 60 dana od primitka obavijesti da niste dobili posao.

FCRA zahtijeva od svake nacionalne tvrtke za izvješćivanje potrošača — Equifax, Experian i TransUnion — da vam, na vaš zahtjev, jednom svakih 12 mjeseci dostavi besplatnu kopiju vašeg kreditnog izvješća. Da biste naručili svoje besplatno godišnje izvješće od jedne ili svih nacionalnih tvrtki za izvješćivanje potrošača, posjetite web-stranicu s godišnjim kreditnim izvješćima, nazovite besplatni broj 877-322-8228 ili ispunite obrazac zahtjeva za godišnje kreditno izvješće i pošaljite ga na: Služba za zahtjeve za godišnje kreditno izvješće , PO Box 105281, Atlanta, GA 30348-5281. Nemojte pojedinačno kontaktirati tri nacionalne tvrtke za prijavu potrošača. Oni pružaju besplatna godišnja kreditna izvješća samo putem 877-322-8228, svojih web stranica i usluge zahtjeva za godišnje kreditno izvješće, PO Box 105281, Atlanta, GA 30348-5281.

Prema FCRA-u, i tvrtka za prijavu potrošača i davatelj informacija (to jest, osoba, tvrtka ili organizacija koja daje informacije o vama tvrtki za prijavu potrošača) odgovorni su za ispravljanje netočnih ili nepotpunih informacija u vašem izvješću. Kako biste zaštitili svoja prava prema zakonu, obratite se i tvrtki za prijavu potrošača i davatelju informacija kako biste osporili bilo koju informaciju.

Dovoljno je teško pronaći ili zadržati dobar posao, a da ga ne pokvare brige o kreditu. Održavajte svoju kreditnu evidenciju čistom; provjeravajte ga često i sretno u traženju posla.

Početak s Heklanjem

Ako ste potpuno novi u svijetu heklanja, nema potrebe za zabrinutošću! Početak je puno jednostavniji nego što možda pretpostavljate. Sve