HEKLANJE

Neki koraci prema popravljanju kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Kredit je bitan alat u životu većine ljudi. Dobar kreditni rejting omogućuje mnoge stvari koje uzimamo zdravo za gotovo: posjedovanje kreditne kartice, mogućnost iznajmljivanja nekretnine, ispunjavanje uvjeta za financiranje u trgovini itd. . Ako ne izvršite plaćanja prema vjerovniku, to će utjecati na vaše kreditno izvješće koje prikuplja vaš kreditni ured i otežat će, ako ne i onemogućiti, gore navedene stvari. Kada vaš kreditni rejting postane loš, morate poduzeti korake što je prije moguće da ga popravite. Popravak kreditne sposobnosti može biti spor proces i zahtijeva da s vremenom izgradite bolji kreditni rejting. Evo nekoliko koraka koje biste trebali poduzeti:

1) Dodajte račune u svoje kreditno izvješće. Ako vam je kredit odbijen, trebali biste odmah dobiti svoje kreditno izvješće od dotičnog kreditnog ureda. Nakon što dobijete izvješće, trebali biste ga pomno ispitati radi pogrešaka. U slučaju da nema pogrešaka, možda ćete otkriti da je vaša kreditna ocjena “loša” ne zbog nepodmirenih dugova, već zato što nemate dovoljno kreditne povijesti da biste je potaknuli na dobru ocjenu.



Kreditni uredi ne prate mnoge vrste kredita manjih organizacija. Stvari poput benzinskih kartica ili kartica robne kuće obično nisu u vašem kreditnom izvješću. Sve dok je račun moguće potvrditi, većina kreditnih ureda će ga dodati u vašu datoteku. Oni to nisu obavezni učiniti, pa stoga ovu uslugu obično naplaćuju. Dodavanjem ovih računa u svoje kreditno izvješće uspostavit ćete bolju kreditnu ocjenu.

2) Kreditno savjetovanje. Nakon što zaglibite u dugovima, proces se može hraniti sam od sebe i može biti teško izaći iz njega. Ako imate stalnih problema s popravkom kreditne sposobnosti, razmislite o kreditnom savjetovanju. Važno je uočiti razliku između kreditnog savjetnika i tvrtke za popravak kreditne sposobnosti. Prva je obično neprofitna usluga koja nudi savjete i smjernice o popravljanju kreditne sposobnosti, dok su potonje profitne tvrtke sumnjive etike koje općenito naplaćuju naknade za korake za koje se lako možete pobrinuti sami. Dobar kreditni savjetnik pomoći će vam da napravite realan proračun i da ga se pridržavate te će vam pomoći da donesete praktične odluke u vezi s vašim nepodmirenim dugovima.

Dodavanjem svih računa koje imate u dobroj reputaciji u svoje kreditno izvješće i traženjem kreditnog savjetovanja ako je potrebno, napredovat ćete prema svom krajnjem cilju popravljanja kreditne sposobnosti. Teška stvar kod kredita je što je potrebno mnogo vremena da se izgradi dobar kreditni rejting, a vrlo kratko vrijeme da se uništi. Kada je vaš kreditni rejting narušen, morate shvatiti da nema brzog rješenja: morat ćete ponovno izgraditi svoj kreditni rejting – zapravo od nule. Ako izbjegnete iskušenja tvrtki za popravak kreditne sposobnosti koje obećavaju brzo i jednostavno popravak kreditne sposobnosti uz naknadu i razmislite o dugoročnim promjenama u svom proračunu i navikama potrošnje, s vremenom ćete biti uspješni u popravljanju kreditne sposobnosti.

Najveće modne ikone ikad

Madonna, Lady Diana , Naomi Campbel, Michael Jackson… Sve su to legendarna imena koja su ostavila traga u modnom svijetu.