HEKLANJE

Niska cijena kreditnih kartica s niskom kamatnom stopom

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice s niskom kamatnom stopom korisne su za one koji prenose saldo svoje kreditne kartice unaprijed svaki mjesec. Međutim, ne uspiju svi podnositelji zahtjeva za kreditnu karticu s niskom kamatnom stopom dobiti istu. Razlog tome je što ove kartice zahtijevaju dobru do odličnu kreditnu ocjenu, što isključuje mnoge potencijalne vlasnike kartica.

Na internetu je dostupno dovoljno informacija za pojedinca koji traži kreditnu karticu s niskom kamatnom stopom; ove se kartice agresivno reklamiraju. Prosječna kamatna stopa s kreditnom karticom s niskom kamatnom stopom je oko 9%; može se spustiti na 5,5% za pojedince s iznimnim kreditnim rezultatima. Pojedinci s lošim kreditnim rezultatima mogu pregovarati s tvrtkama koje izdaju kreditne kartice za dogovor koji odgovara njihovim zahtjevima – tvrtka može pristati ako je osoba imala stabilan prihod u posljednjih nekoliko mjeseci i vjerojatno će nastaviti zarađivati u budućnosti.



Tvrtke koje nude kartice s niskim kamatnim stopama pokušavaju na različite načine kompenzirati niske kamatne stope; oni uključuju godišnju naknadu koja može biti i do 60 USD. Stvarna kamatna stopa može biti puno viša od navedene kada se uzme u obzir godišnja naknada; treba pokušati nabaviti karticu koja ne naplaćuje godišnju naknadu. Često se tvrtke koje izdaju kreditne kartice odriču godišnjih naknada na zahtjev.

Kreditne kartice s niskim kamatama često se reklamiraju kao ponude 0% APR-a za početno razdoblje. Ovo je snažan mamac za potencijalne kupce kreditnih kartica koji puno troše tijekom početnog razdoblja samo da bi otkrili da kamatna stopa eskalira na više od 15% na kraju uvodnog razdoblja. Niska početna stopa je u redu ako netko planira prenijeti stanje s jedne kartice na drugu, ali inače se ne bi trebala smatrati jednim od utjecajnih faktora pri odabiru kreditne kartice s niskom kamatnom stopom. Kreditne kartice s niskom kamatnom stopom također pokušavaju nadoknaditi nisku stopu kredita naplaćujući visoke naknade za prijenos stanja; ponekad te naknade mogu iznositi čak 3% iznosa prijenosa. Stoga je važno pažljivo pročitati i razumjeti odredbe i uvjete koji se odnose na kreditnu karticu s niskom kamatnom stopom prije nego što se prijavite za nju.

Kreditne kartice s niskom kamatnom stopom naplaćuju ili varijabilnu ili fiksnu kamatnu stopu. Fiksna stopa kredita preporučljiva je za vlasnike kartica koji imaju naviku prenositi svoje stanje unaprijed svaki mjesec. Ove kartice također nude priliku za konsolidaciju duga. Stanje se može prenijeti s drugih kartica na kreditnu karticu s niskom kamatnom stopom koja ne naplaćuje ili naplaćuje niske transakcijske naknade, a uštede na kamatama mogu se preusmjeriti na otplatu glavnice.