HEKLANJE

Oglašavanje vašeg kućnog posla na jeftin način

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li čuli izraz: “Morate trošiti novac da biste zaradili!”? Svatko tko je ikada imao tvrtku zna da je ova izreka istinita. Ako namjeravate pokrenuti posao od kuće, suočit ćete se s tim konceptom dok budete razvijali svoju strategiju za uspjeh kućnog poslovanja. Oglašavanje će biti jedan od najvećih financijskih izazova s kojima ćete se susresti.

Marketing je najvažnija investicija koju ćete iskusiti na putu do prosperiteta za svoj kućni posao. Posvetit ćete svoje vrijeme, svoj trud i svoj kapital stvaranju uspješne reklamne kampanje. Bit će troškova jer vas potencijalni kupci neće pronaći ako se ne oglašavate. Ako je vaš marketinški proračun mali, trebate otkriti jeftine metode za privlačenje ljudi u vašu kućnu tvrtku. Postoji li neki način da se oglašavate bez da dobijete drugu hipoteku na svoj dom?



Da! Postoji niz metoda za predstavljanje vašeg kućnog poslovanja potencijalnim kupcima bez potrebe za trošenjem velike količine novca. Ove se ideje mogu provesti uz malu cijenu ako ih rješavate jednu po jednu. Ovisno o vašem vremenu i proračunu, odaberite najbolji koji će vam odgovarati i krenite s njim. Budite kreativni i pogledajte možete li smisliti druge ideje.

—> Posjetnice
—> Naljepnice za branik
—> Majice kratkih rukava
—> Besplatni oglasi u novinama
—> Letci
—> Usmena predaja

1) Posjetnice

Otiđite u lokalnu trgovinu uredskog materijala i uložite nekoliko dolara u prazne posjetnice. Vratite se kući, pokrenite računalo, otvorite Microsoft Paint i izradite svoj prvi alat za oglašavanje. Uključite naziv svoje matične tvrtke, adresu svoje web stranice i podatke za kontakt. Dizajnirajte privlačan logotip za svoju karticu. Dajte ih svima koje poznajete. Potaknite i svoje prijatelje i rodbinu da ih onesvijeste. Priložite jedan svom svom dopisivanju. Budite kreativni i razmotrite druge mogućnosti za distribuciju vaših posjetnica.

2) Naljepnice za branik

Otiđite do svoje lokalne tiskare i zatražite procjenu dizajna i tiska naljepnica za branik. Relativno su jeftini. Ako je trošak previsok, izradite vlastiti pomoću programa Microsoft Paint ili, ako si to možete priuštiti, uložite u dobar softverski program za razvijanje grafike i teksta. Uključite naziv tvrtke koja radi od kuće i adresu web stranice. Nakon što završite, pronađite tiskaru koja će proizvesti vaše naljepnice po cijeni koju si možete priuštiti (ima li prijatelja ili obitelji tko nekoga poznaje?). Kada imate svoje naljepnice za branik u rukama, podijelite ih svima. Stavite prvu na vlastiti automobil.

3) Majice kratkih rukava



Napravite majicu kratkih rukava s nazivom vaše tvrtke i adresom vaše web stranice. Ako si to ne možete priuštiti, izradite vlastiti dizajn, isprintajte ga na računalu, kupite majicu kratkih rukava i ispeglajte je. Ako imate viška novca, napravite nekoliko za obitelj i prijatelje. Nosite svoju majicu kratkih rukava posvuda, osobito tamo gdje biste mogli pronaći svoju ciljanu publiku.

4) Besplatni oglasi u novinama

Razmislite o besplatnim publikacijama (Nickel Ads, IGA Shopper itd.) koje možete pronaći u lokalnim supermarketima, trgovinama ili restoranima brze hrane. Uzmite otprilike tri ove novine i odnesite ih kući. Sjednite i izradite oglas koji opisuje vašu kućnu tvrtku, daje adresu vaše web stranice i spominje vaše podatke za kontakt. Prelistajte te časopise i potražite odjeljak ili naslov o postavljanju oglasa i slijedite njihove upute.



5) Letci

Uključite svoje računalo i otvorite Microsoft Works (ili softver za grafiku i tekst). Pomoću njihovih predložaka izradite letak koji sadrži sve bitne informacije o vašem poslu od kuće. Ispišite onoliko koliko vam je potrebno i počnite ih distribuirati. Raspršite ih u svom susjedstvu, maloprodajnim objektima, trgovinama mješovitom robom, restoranima, lokalnim koledžima ili bilo gdje drugdje gdje možete (legalno) oglašavati svoju kućnu tvrtku.

6) Usmena predaja



Najmoćniji (i najjeftiniji) oblik oglašavanja je usmena predaja. Ovu ideju možete bolje razviti nakon što pokrenete svoj posao od kuće, ali to će biti najbolji i najjeftiniji način za reklamiranje vašeg pothvata rada od kuće. Nakon što steknete reputaciju pružatelja izvrsne korisničke usluge, vaši će kupci širiti dobre vijesti prijateljima i obitelji. Pružite prvorazrednu uslugu svojim klijentima i vaš će se besplatni publicitet razviti.

Zarađivanje putem interneta zahtijeva ulaganje vremena, truda i kapitala kako bi vaš pothvat rada od kuće bio uspješan. Morat ćete uložiti svoj novac u oglašavanje vašeg kućnog poslovanja. Ako je vaš proračun mali, ove će ideje pomoći da povećate svoju prisutnost za skroman iznos. Usredotočite se na jedan ili dva koncepta koji će se uklopiti u vaše vrijeme, troškove i zonu udobnosti ili razvijte druge ideje. Uspjeh vašeg online kućnog poduzeća izravno je povezan s trudom koji ulažete i strpljenjem koje pokazujete. Uz mali proračun, rezultati mogu potrajati dulje, ali doći će.

“Ništa se ne može učiniti osim malo po malo.”