HEKLANJE

Niske kreditne kartice – odabir najbolje kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Teaser stope koje se nude na kreditnim karticama s niskim cijenama su blagodat za kupce. Kreditne kartice s niskim APR-om idealan su izbor za klijente koji imaju stabilan mjesečni saldo. S toliko mnogo opcija, pronalaženje prave kreditne kartice s niskim APR-om koja odgovara vašem životnom stilu moglo bi biti izazov. Ipak, vrijedno je truda jer bi tijekom godina trošak nošenja stanja po visokoj kamatnoj stopi mogao nadmašiti druge prednosti povezane s karticom.

Kupnja kreditne kartice s niskim APR-om podrazumijeva uspoređivanje kreditnih ponuda ne samo na temelju ponuđene kamatne stope, već i na raznim drugim parametrima. Većina tih kreditnih kartica s niskom stopom zahtijeva da imate dobru ili odličnu kreditnu ocjenu kako biste se kvalificirali za njihovu najnižu stopu. Međutim, pristojan kreditni rejting će donijeti karticu po nešto višoj stopi.



Najbolji način da počnete kupovati novu kreditnu karticu s niskim APR-om je da usporedite troškove, odredbe i uvjete s karticama koje već posjedujete. Prije prebacivanja na drugu kreditnu karticu s niskom stopom, trebali biste zatražiti od vaše trenutne kartičarske kuće da smanji postojeći APR. Ako to nije moguće, odaberite karticu koja će najbolje odgovarati vašim navikama potrošnje i otplate.

Čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru kreditne kartice s niskim APR-om:

1) Različite stope za različite usluge koje se nude na istoj kartici – kreditne kartice s niskim APR-om mogu imati različite kamatne stope za različite usluge koje se nude na kartici. Na primjer, kamatna stopa za gotovinske predujmove može biti 20%, ali kamatna stopa za kupnju može biti 9%, a prijenos stanja može biti 0%! Važno je odrediti primarnu namjenu kartice
a zatim se odlučite za karticu koja nudi najnižu cijenu za uslugu koju trebate.

2) Varijabilna naspram fiksne stope – kamata ponuđena na kreditne kartice s niskim APR-om može biti promjenjiva ili fiksna. Fiksne stope obično su niske i preporučuju se klijentima koji imaju stabilan saldo. Mala promjena u stopi godišnje kamatne stope mogla bi napraviti veliku razliku ako imate saldo na kartici iz mjeseca u mjesec.

3) Diferencijalne stope za različita stanja na istoj kartici – Određene kreditne kartice s niskim APR-om nude vrlo niske kamatne stope na određeni iznos salda i naplaćuju velike kamate ako prijeđete taj raspon. Kamatna stopa od 9% može se primijeniti na saldo od 500 USD, ali ako vaš saldo prijeđe na 900 USD, stopa bi se mogla povećati na 15%, na primjer

4) Niska kamata za unaprijed određeno vrijeme – Ponuđena niska kamata može biti uvodna ponuda ili na ograničeno vremensko razdoblje. Ovo je rizično, jer ćete možda morati platiti velike kamate ako na kraju navedenog razdoblja imate značajan saldo.

5) Mogućnosti povrata gotovine – mnoge kreditne kartice s niskim APR-om nude određeni postotak povrata gotovine ovisno o vrsti kupnje. Postotak povrata gotovine može biti 1% ili 5% i može biti dostupan za široku paletu artikala za kupnju.



6) Prijenosi stanja – Ako imate više kreditnih kartica i trebate se konsolidirati, kreditne kartice s niskim cijenama nude dobru opciju. Određene kartice dopuštaju 0% APR-a na prijenos stanja bez naknade za prijenos. Budući da bi to moglo uvelike pomoći u smanjenju duga i znatnim uštedama na kamatama, vrijedno je procijeniti različite ponuđene kamatne stope.

7) Zračne milje ili milje za česte putnike – neke kreditne kartice s niskim APR-om nude konverziju akumuliranih nagradnih bodova u zračne milje kako bi potaknuli potrošnju kupaca. Nije loša ideja iskoristiti i niske kamatne stope uz besplatne zračne milje.

8) Razdoblje odgode (razdoblje bez kamata) – mnoge kreditne kartice s niskim stopama naplaćuju
kamata od prvog dana vaše kupnje. Međutim, određene kartice mogu dati razdoblje odgode i ne naplaćivati kamate ako svaki mjesec u cijelosti otplaćujete saldo do datuma dospijeća.



9) Naknade – većina kreditnih kartica s niskim cijenama ponudit će smanjene ili čak nikakve godišnje naknade. Odaberite onaj koji vam ne povećava teret duga naplaćujući velike godišnje naknade.

Ako razmišljate o podnošenju zahtjeva za kreditne kartice s niskim kamatnim stopama, postoje razne web stranice na mreži koje nude usporedbe različitih kreditnih kartica s niskim kamatnim stopama dostupnih na tržištu i mogu vam biti od velike pomoći u potrazi za kreditnim karticama s niskim kamatnim stopama.

Web 2.0 direktorij

Posljednje dvije godine, upravo ova stranica je jedna od najvećih web 2.0 direktorija. Napravili su ovu aplikaciju kako bi omogućili