HEKLANJE

10 stvari koje morate imati za uspješan e-bilten

TEMU APP 100 E KUPON

E-Bilteni, koji se obično nazivaju ‘E-Zines’, moraju imati svako poslovanje u današnjoj agresivnoj ekonomiji. E-bilteni, napravljeni ispravno, kreativna su, neagresivna metoda za dosezanje vaših trenutnih klijenata i izgradnju vaše baze potencijalnih klijenata uz male ili nikakve troškove. Oni ne samo da pružaju korisne informacije pretplatnicima na dosljednoj osnovi, već su i vrijedan marketinški alat koji vam omogućuje da redovito ulazite u njihove živote, da im predstavite svoje ime, proizvode ili usluge bez velike prodaje.

Sljedeće stranice sadrže popis stvari koje morate imati od početka do kraja vašeg biltena i sve između.



Prije svega, vaš e-bilten mora imati:

1. PREDMET

Naslov vašeg newslettera, inače poznat kao predmet e-pošte, odgovoran je za 50-75% njegovog uspjeha. Osim onoga od koga je e-pošta, to je ono što vaš čitatelj prvo vidi. Bez uspješnog naslova, vaša je e-pošta namijenjena kanti za smeće i propustili ste zlatnu priliku da svojom porukom doprete do klijenata i potencijalnih klijenata.

Pisanje dobrog naslova je zahtjevno i nešto što ljudi godinama uče i vježbaju. Uz to, postoji nekoliko ključeva uspješnog naslova koje bih želio podijeliti s vama.

● Pozovite se na osobni interes vašeg čitatelja.
Pružite korist svom čitatelju i učinite ga osobnim za svoju publiku klijenata i potencijalnih klijenata. Primjer: “10 načina za povećanje zarade vašeg portfelja preko noći.” Ova vrsta naslova mogla bi poslužiti tvrtki za financijska ulaganja ili računovođi. Naslov se može prilagoditi bilo kojoj industriji i onome što zanima vaše čitatelje.

● Neka bude vrijedan vijesti
Naslovi koji koriste riječi ‘novo’, ‘sada’, ‘konačno’, ‘najavljujemo’ i ‘najnovije’ daju čitatelju osjećaj vrijednosti vijesti. “Novi regenerator tla produljuje život biljaka za 10%.” Ovaj naslov je i vrijedan vijesti i poziva se na osobni interes čitatelja – pod pretpostavkom da je bilten namijenjen klijentima rasadnika, cvjećara i slično, a ne radionici za popravak automobila!

● Pozvati se na emocije čitatelja.
Strah, ponos, nesigurnost, znatiželja, ljubav, sreća, dosada, lijenost i
Altruizam je među mnogim emocijama koje možete koristiti da motivirate svog čitatelja da otvori vaš bilten. “Kako od šefa tražiti povišicu” bio bi dobar naslov za tvrtku koja zapošljava zaposlenike. Potiče čitateljevu znatiželju. Još jedan naslov potaknut znatiželjom mogao bi biti “10 pitanja koja nikada ne biste trebali postaviti potencijalnom klijentu”.



Posljednja stvar koju morate zapamtiti o naslovima: neka budu uvjerljivi. Ništa se ne briše brže od nečuvenog i nevjerojatnog naslova.

2. BROJ SVESKA I DATUM.

Možda se čini očiglednim, ali jedna stvar koja se stalno zanemaruje u objavljivanju e-biltena je broj sveska i datum. Svaki newsletter koji šaljete trebao bi imati broj sveska i datum kako bi bio dosljedan. Dosljednost je ključna za uspostavljanje vas i vaše tvrtke kao pouzdanog i vjerodostojnog izvora informacija i vrste tvrtke kojoj će se vaši klijenti uvijek iznova vraćati.



Dodatno, pružanjem dosljednog datuma objavljivanja i količine, svojim čitateljima dajete metodu za arhiviranje i/ili pretraživanje dok traže po starim izdanjima nevjerojatan sadržaj koji ste im dostavili.

Organiziranjem vaših biltena po količini i datumu također olakšavate praćenje učinkovitosti svakog broja.

3. TEMA



Svaki bilten koji objavite svijetu trebao bi imati dosljednu temu. Bez obzira imate li jedan ili deset članaka, oni bi trebali biti povezani s vašom temom – a vaša bi tema trebala biti navedena u naslovu.

Liječnička ordinacija mogla bi pokrenuti izdanje s temom borbe protiv gripe neposredno prije sezone gripe. Bilten bi mogao sadržavati članke koji se odnose na to kao što su prehrana, suplementacija, cijepljenja itd. Slično tome, mogli bi ponuditi temu o alergijama u rano proljeće.

Restoran može istaknuti određene sastojke, savjete za uštedu vremena u kuhinji ili nadolazeće sezone i praznike. Članci bi mogli spominjati stavke jelovnika ili recepte koje koriste kao marketinšku vezu.

Automehaničarska radionica bi se mogla baviti podešavanjem u jednom izdanju i pripremama za ljetni odmor u sljedećem. Mogli bi razgovarati o kočenju – kako kočiti, različitim vrstama kočnica, kada zamijeniti kočnice, uobičajenim problemima s kočnicama itd.

Shvaćate sliku. CPA tvrtke, tiskare, prijevozničke tvrtke, svaka industrija ima specifičnu populaciju klijenata sa specifičnim potrebama i interesima. Ako imate novi proizvod, tema bi mogla biti kako se taj proizvod integrira u živote vaših kupaca – recimo da komercijalna građevinska tvrtka nudi instalaciju nove vrste krovišta – to je tema za bilten. Do tema je lako doći; trik se drži njih.

4. INFORMACIJE

Vaš newsletter mora sadržavati korisne informacije. Sadržaj je ključan! Čak i ako vaš newsletter sadrži urednički članak, morate svojim čitateljima dati nešto vrijedno.

Mi smo nacija gladna informacija. Non-fiction dosljedno nadmašuje beletristiku u knjižarama, a jednostavnost informacija je vrlo tražena. Što se tiče informacija—Ništa nije bolje od besplatnih, korisnih informacija koje vam se dosljedno isporučuju!

Prema članku koji je nedavno objavila Udruga Newsletter & Electronic Publishers Association www.newsletters.org — „Izdavači trebaju sadržaj visoke vrijednosti kako bi došli do čitatelja i oglašivača. ……urednička kvaliteta jednako je važna za besplatni newsletter kao i za pretplaćeni bilten. ……savjetuje izdavače da razgovaraju sa svojom bazom korisnika u svakom trenutku, anketiraju čitatelje i znaju njihove potrebe.

Ovaj citat povezan je sa sljedećom potrebom za e-bilten:

5. Opcija za povratne informacije čitatelja

Mogućnost povratne informacije čitatelja u biltenu dobar je način da izgradite svoju zajednicu i dodate sadržaj publikaciji. Ne samo da vam daje do znanja na što čitatelji odgovaraju u vašem biltenu, već potiče sudjelovanje čitatelja i ljudi, priznali to ili ne, vole vidjeti svoje ime u tisku.

Jednostavan obrazac za povratne informacije koji se povremeno uključuje u bilten ili dosljednija rubrika tipa “Draga Abby” u kojoj čitatelji postavljaju pitanja, a vi (kao stručnjak) na njih odgovarate, najlakši je način uključivanja ove značajke u vašu publikaciju.

6. PONUDA

Osim što se vama i vašoj tvrtki sviđaju vaši klijenti i potencijalni klijenti, glavna svrha e-biltena je izgradnja vašeg poslovanja ili drugim riječima PRODAJA.

Ne dopustite da niti jedno izdanje prođe bez neke vrste ponude; klik do vaše web stranice, kupon, novi proizvod za prodaju u vašoj trgovini ili na vašoj web stranici, unutarnja prodaja.

Povežite ponudu sa svojom temom i uz dobar naslov dobit ćete siguran pogodak! Vratimo se našem prvom naslovu “10 načina da preko noći povećate svoj portfelj.” Pretpostavimo da je bilten od tima financijskih savjetnika.

Široka tema je povećanje vašeg portfelja; pretpostavimo da je jedan od načina povećanja ulaganje u lijekove. Ponuda može biti seminar/webinar/teleseminar o ulaganju u lijekove. Mogućnosti su beskonačne za predstavljanje ovog proizvoda.

Osnovni klikovi do vaše web stranice za više informacija, opcija tipa “kliknite ovdje za registraciju” ili obrazac za registraciju izravno u biltenu samo su neke od mogućnosti.

7. POVEZNICA NA VAŠU WEB STRANICU

Opet, razlog vašeg newslettera je prodaja vašeg proizvoda ili usluge. Ako nemate barem jednu poveznicu na svoju web stranicu, tada newsletteru ne dajete priliku da radi svoj posao.

Ako nemate web stranicu – NABAVITE JE!

Bez obzira na vašu tvrtku, prisutnost na webu neophodna je za rast vaše tvrtke i uslužnost prema vašim klijentima. Od osnovnih poslovnih informacija kao što su radno vrijeme i podaci o osoblju do arhiva biltena i proizvoda, web stranica daje vašim klijentima mjesto na koje mogu otići kada nisu s vama. Jednostavnije rečeno, prisutnost na webu proširuje i obuhvaća vašu zajednicu kupaca i pruža još jedan način da izgradite svoju trenutnu bazu klijenata.

Veze na vašu web stranicu u vašem newsletteru pružaju ne samo alat za prodaju, već su i sjajni alati za postizanje učinkovitosti vaše web stranice. Oni su mjerljivi.

8. VIRUSNI MARKETING

Viralni marketing je izraz koji koriste marketinški stručnjaci koji jednostavno znači poticanje trenutnih kupaca i potencijalnih kupaca da podijele vašu poruku sa svojim kolegama i prijateljima.

Viralni marketing je BESPLATAN ZA VAS. Jednostavna poruka dosljedno uključena u svaki newsletter, po mogućnosti svaki put na istom mjestu, koja potiče primatelje da proslijede vaš newsletter prijateljima, obitelji i kolegama je sve što trebate. Bonus je to što postoji implicirana podrška vaših usluga primateljima vašeg proslijeđenog biltena.

9. ISKLJUČIVANJE

Iako je e-bilten izvrstan izvor za izgradnju vaše baze podataka za uključivanje, MORATE dati svojim primateljima mogućnost isključivanja. Nitko ne voli biti zarobljen u primanju neželjene e-pošte.

Jednostavno “Kliknite ovdje za odjavu” bit će dovoljno.

Svakako udovoljite svim zahtjevima za isključivanje kako biste izbjegli ljutnju i otuđenje klijenata i potencijalnih klijenata.

10. POTPIS

Potpis e-biltena nije vaše potpisano ime na dnu svake publikacije, iako može biti. U izravnoj pošti, potpis je informacija o vašoj tvrtki i moguće odricanje od odgovornosti navedeno na dnu stranice. Razmislite o ‘podnožju’ ako ste upoznati s obradom teksta. Potpis bi mogao izgledati otprilike ovako:

Sav materijal na ovoj stranici služi samo kao informacija i ne smije se tumačiti kao medicinski savjet ili uputa. Ne treba poduzimati nikakve radnje samo na temelju sadržaja ovih informacija; umjesto toga, čitatelji bi se trebali posavjetovati s odgovarajućim zdravstvenim radnicima o svim pitanjima koja se odnose na njihovo zdravlje i dobrobit.
www.healthline.org 1800-555-1212 ili nam pošaljite e-poštu na info@healthline.org

Ili za osobniji pečat

Iskreno,
Annette Elton
Annette@AMBCreative.net
www.AMBCreative.net
866-818-2917

Važno je imati potpis iz nekoliko razloga:

1. Dosljednost
2. Jednostavnost korištenja. Ako čitatelj ispiše newsletter, tada su vaši podaci za kontakt lako dostupni.
3. Profesionalni izgled.
4. Još jedna prilika da vas vaš klijent/potencijalni klijent kontaktira klikom na vašu web poveznicu ili poveznicu e-pošte.
5. Moguća pravna zaštita.

Postoji obilje savjeta za poboljšanje učinkovitosti vašeg e-biltena, ali 10 osnova koje sam istaknuo su ključni za izradu učinkovitog, kvalitetnog, marketinškog e-biltena koji će vaši čitatelji cijeniti i uživati u njemu, a vaše će poslovanje napredovati.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi E-Newslettera, slobodno me kontaktirajte.

Sretno pisanje i prodaja!
Annette Elton
AMBCreative, LLC

Prijavite se za moj besplatni mjesečni bilten “Novosti o poslovnom marketingu – informacije za bolju marketinšku komunikaciju” na koji se možete pretplatiti tako da mi pošaljete e-poštu Annette@AMBCreative.net ili posjetite moju web stranicu www.AMBCreative.net
.